21 Mart 2013 04:13

Obama: Suriye hepimizin problemi

ABD Başkanı Barack Obama, "Suriye meselesi sadece Amerikanın, İsrail'in problemi değil, sadece Türklerin de problemi değil." dedi.İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenleyen Obama, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddiasını araştırdıklarını söyledi. "Suriye halkına karşı kimyasal silah kulla

Obama: Suriye hepimizin problemi
Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, "Suriye meselesi sadece Amerikanın, İsrail'in problemi değil, sadece Türklerin de problemi değil." dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenleyen Obama, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddiasını araştırdıklarını söyledi. "Suriye halkına karşı kimyasal silah kullanımının ciddi ve trajik bir hata olduğunu açıkça ortaya koymuştuk" diyen Obama, bu durumda ya da silahların başka gruplara transfer edilmesi durumunda Esad rejiminin sorumlu tutulacağını söyledi.

Obama, ABD politikasının Suriye'ye askeri müdahaleyi ya da muhaliflerin silahlandırılmasını öngörmediğini belirterek "Sorunu uluslararası toplum birlikte çözmeli" dedi. Obama, Esad'ın gitmesi gerektiğini ve bunun da gerçekleşeceğini öne sürdü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ankara ve Hacettepe'de eğitime Newroz arası!

SONRAKİ HABER

Qamışlo'da ilk özgür Newroz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...