21 Mart 2013 09:46

İşçiler Lüleburgaz'dan Türkiye'yi sarsacak

Sendikal Güç Birliği Platformu(SGBP), 23 Mart Cumartesi günü Lüleburgaz’da “Taşeron işçiliğine son! Kuralsız, güvencesiz çalışmaya hayır” sloganıyla Trakya bölge mitingi gerçekleştirecek. Mitinge, DİSK, KESK, Eğitim-İş, Yol-İş, Tabipler Birliği, TMMOB ve siyasi partiler de katılarak destek verecek. Mit

İşçiler Lüleburgaz'dan Türkiye'yi sarsacak
Paylaş
Utku Turan

Miting öncesi öne çıkacak talepler ve hazırlık çalışmaları hakkında konuştuğumuz şube başkanları ve işyeri temsilcileri, taşerona, kuralsız çalışmaya karşı hem Türk-İş yönetimini hem de hükümeti uyaracaklarını belirterek sendikalı, sendikasız bütün işçilere mitinge katılmaları için çağrıda bulundu

‘HEM TÜRK-İŞ HEM DE HÜKÜMETE SESLENECEĞİZ’

İş cinayetlerinin, taşeronlaşmanın her geçen gün arttığına dikkat çeken Kristal-İş Trakya Şube Başkanı Habib Çalışkan, “Taşeron yasanın kalkması lazım, taşeron demek kuralsız çalışma demektir. ‘Yeter artık’ diyeceğiz. Afiş, bildiri ve pankartlar yoluyla köyleri beldeleri geziyoruz. Perşembe günü radyodan tüm halkı davet edeceğiz. Hem Türk-İş’in kulağını açmak hem de hükümetin kulağını açmak için bu mitingi yapıyoruz. Eğer bu sesi dikkate almazlarsa mitingler bütün Türkiye genelinde devam edecektir” dedi.

‘TÜRKİYE’Yİ SARSMAK İSTİYORUZ’

Sendikalaşmanın önündeki engellerin arttığını, kıdem tazminatının gasp edilmek istendiğini vurgulayan Petrol-İş Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, “Buna karşın Türk-İş sessizliğini koruyor ve Türk-İş hükümetle ortak hareket ediyor. Bu mitingle Türkiye’yi sarsacak bir ses getirmek istiyoruz. Tüm emekçileri, işçileri, halkımızı mitinge davet ediyoruz. Çocuklarımızla, eşlerimizle, komşumuzla mitinge katılmayı davet edeceğiz. Kuralsız çalışmanın artması, taşeron çalışmanın yoğunlaşmasının temelinde işçi sınıfının sessizliğinin yattığını anlatmalıyız” diye konuştu.

ÜSTÜMÜZDEKİ ÖLÜ TOPRAĞINI ATMALIYIZ

Nasip Ok (TPAO işyeri temsilcisi): En başta taşeronlaşmaya tepki var, kuralsız çalışmaya tepki var. Bu tepki sadece çalışan kesimin tepkisi değil. Bunu öyle görürsek zaten bu çoğunluğu sağlayamayız. Emekli, köylü, işsiz bütün vatandaşlarımızı mitinge bekliyoruz. Ekmeğinden bir parça çalındığını düşünen herkesin burada olmasını istiyoruz. Bu mitingle birlikte herkesin üzerindeki ölü toprağını atması lazım. Geçmişte kazanılmış haklar mücadeleyle kazanılmıştır. Mücadele etmediğimiz takdirde hiçbir şey kazanamayacağımızı bu toplumun anlamış olması gerekir.

Şenol Surucu ( TPAO işyeri baş temsilcisi): Mitingde, kuralsız çalışma, taşeron çalışmalar, iş kazaları, sendikaları tanımamazlık, sendikaları yok saymayı getireceğiz. Tüm Trakya’da büyük bir kitle bekliyoruz. Emekçi, işçi arkadaşlar, duyarlı vatandaşlar olarak kuvvetli olursak hükümet sesimizi duyar ve geri adım atar.

Ömer Koyuncu ( TPAO işyeri temsilcisi): Biz haksızlığın karşısındayız, ekmeğimizi nasıl büyütürüz bunun çabası içindeyiz. Ailemizi, dostlarımızı, ulaşabildiğimiz herkesi mitinge davet ediyoruz. Türk-İş ile AKP dayanışma içerisinde, Türk-İş’e ve AKP’ye karşıyız mücadele ederek bunların üstesinden geleceğimizi düşünüyorum.


‘HAKKIMIZI MÜCADELEYLE KAZANABİLİRİZ’

Ercan Yavuz ( Zentiva baş temsilcisi): Zentiva’da güçlü, örgütlü olmamıza rağmen bizim iş yerlerimizde ve diğer iş yerlerinde taşeron çalışmanın önü açıldı. Amacımız, taşeronlaşmayı bitirmek hem de taşeronda çalışan  arkadaşlarımızın  sıkıntılarını gidermek. İş yerimizde afişler astık, arkadaşlara duyurular yaptık. Sadece işçi değil köylü, memur herkese duyurup gelmelerini istiyoruz. Petrol-İş sendikamızdan Bursa, Kocaeli, Gebze, İstanbul 1 ve 2 No’lu şubelerimizden üye olan arkadaşlarımız gelecek. Türk-İş’te bir sıkıntı var son 3 yıldır eylem yapmıyor. Hükümet ne derse Türk-İş onu yapıyor. Biz, hakların mücadele ile kazanılacağını düşünüyoruz. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bin pınardan zehir mi akacak?

SONRAKİ HABER

Bu ekonomide insana yer yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...