20 Mart 2013 13:39

Önlem yetersiz, şiddet sürüyor

Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesinin 11. ayında Ankara Tabip Odası (ATO) sağlık emekçilerine yönelik şiddeti hatırlattı. Yapılan toplantıda, anket sonuçları paylaşıldı.Şiddete ilişkin verilerin ve sağlık alanında son dönemde yaşanan şiddet olaylarına ilişkin rakamların yer aldığı ankete 1120 sağlık emekçisi kat

Önlem yetersiz, şiddet sürüyor
Paylaş

Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesinin 11. ayında Ankara Tabip Odası (ATO) sağlık emekçilerine yönelik şiddeti hatırlattı. Yapılan toplantıda, anket sonuçları paylaşıldı.

Şiddete ilişkin verilerin ve sağlık alanında son dönemde yaşanan şiddet olaylarına ilişkin rakamların yer aldığı ankete 1120 sağlık emekçisi katıldı.

Ankete göre ocak, şubat, mart ayında kesici silahla saldırmak, sert cisimlerle saldırmak, linç, arabayla ezme girişimi gibi olaylarda 28 vaka yaşandı. Hekimlerin yüzde 95’i “Sağlık Bakanlığının önlemleri yeterli değil; yüzde 97.5’i ise hekime yönelik vakalar giderek artıyor” dedi.  

ATO Başkanı Özden Şener, “Hastane yönetimini bir kez daha, çalışanlara güven verecek ve can güvenliklerini sağlayacak tedbirleri hızla almaya çağırıyoruz” dedi.

VALİLİKTEN YANIT BEKLENİYOR

Ankara Valiliğinden randevu istediklerini belirten  Özden Şener, taleplerine bir aydır yanıt beklediklerine dikkat çekti. “Hastalara gerçekleşmesi mümkün olamayacak randevular vererek hekimleri ve hastaları çaresiz bırakanlar hekimler değildir” diyen Şener, vatandaşın da hekimden değil, sistemden hesap sorması gerektiğini vurguladı.

ATO Başkanı Şener yetkililerin önlem aldıklarını söyleyen açıklamalarına tepki göstererek, “O zaman biz neden her gün dayak yiyoruz?​” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)


Bir şiddet vakası da önceki gün İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana geldi. Acil serviste görevli Asistan Hekim Recep Tülübaş, önceki sabah saat 06.00 sıralarında hasta yakınları tarafından darp edildi. Yaralanan Tülübaş’a 15 gün iş göremez raporu verildi. İstanbul Tabip Odası ve SES Şişli Şubesi saldırıya tepki gösterdi. Başhekimlik binası önünde bir araya gelen sağlıkçılar, buradan Acil Tıp Binasına yürüdü. Sık sık, “Sağlıkçıya kalkan eller kırılsın”, “Sağlıkta şiddete son” sloganı atan sağlık emekçileri, yaşanan saldırının AKP’nin dönüşüm yalanının ürünü olduğunu belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yaşam alanları için birleşiyorlar

SONRAKİ HABER

ÇAYKUR’da grev 20 Nisanda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...