20 Mart 2013 11:58

Tüm kadınlara direnme gücü diliyorum

Kadın bir gül bahçesi gibidir. Bakarken kıyamazsın... Bir an almak istiyorsun, o kadar seviyorsun ki gözlerin kararıyor ve hiç bir şey görmüyorsun. Sadece onu o andan daha çok sevdiğini zannedip koparıyorsun dünyasından. Ama unuttuğun bir şey var; onun da bir dünyası vardı, hayalleri çok yoğundu... Çok ürkektir;

Tüm kadınlara direnme gücü diliyorum
Paylaş
Organize Sanayi’den bir kadın işçi

Emekçi kadınlar sabah evden çıkıp, ta akşamlara kadar ne güneşin sıcaklığını ne rüzgarın melodisini ne de hayatın tadını çıkarabiliyorlar. Hele sabah evden çıkarken evlatlarına yakalanıyorlar ya işte akşama kadar onları kahreden sözler: “Anne gitme, git ama beni de götür...”
Sabah fabrikaya girerken erkeklerin gözetiminde iş çıkar, iş çıkar. Akşam eve gel ev temizliği, çocuğun peşinden koş, yorgun, dargın tam yatağa uzanacaksın ki, gür bir ses duyarsın. Acaba ben neyi yarıda bıraktım, derken hakaret dolusu sözler. En can alıcısı nedir biliyor musunuz o sevdiğin, taptığın, eşim dediğin kişinin, ona çocuk doğurup bir yandan da eve bir katkı da ben sağlayayım diye çabalamana karşın bu kadar acı sözler saf etmesi. “Sen kadın değilsin, bir işe yaradığın yok!” Pireyi deve yapan adama ne diyeyim! Soruyorum biz kadınlar bu kadarını hak etmek için ne yaptık? Biz bu dünyaya yaşamaya, yaşatmaya, sevmeye, sevilmeye gelmedik mi? Siz insan oldunuz da biz neydik, sizin gözünüzde.
Bir 8 Mart’ta geçti ama ben gene de şiddete, savaşa, zulme, haksızlığa, yoksulluğa karşı tüm kadınlara direnme gücü diliyorum.

*TUZLA

ÖNCEKİ HABER

Bu okulun sesini duyan yok mu?

SONRAKİ HABER

Mahalle komisyonuna katılalım!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa