20 Mart 2013 10:20

Obama Ortadoğu turuna başladı

ABD Başkanı Barack Obama dört gün sürmesi planlanan Ortadoğu ziyareti için yola çıktı. Obama, ikinci başkanlık döneminde Ortadoğu’ya yapacağı bu ilk ziyarette İsrail, Ürdün ve Filistin’de temaslarda bulunacak. Obama, İsrail’de, cuma günü, merkezdeki Yesh-Atdid ile yerleşim yerlerinin genişletilmesini savunan a

Obama Ortadoğu turuna başladı
Paylaş


YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Obama, İsrail’deki temasları sonrasında Batı Şeria’ya geçerek Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas ile Başbakan Salam Feyyad ile de görüşecek. Obama’nın, İsrail’le askeri iş birliği açısından önem taşıyan Çelik Kubbe bataryasını da ziyaret etmesi bekleniyor. Obama’nın Filistin ziyareti öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ramallah kenti “güvenlik bölgesi” ilan edildi. Filistinliler ziyaret öncesinde Obama karşıtı eylemler düzenledi.

GÜNDEM SURİYE VE İRAN OLACAK

Obama’nın temaslarında Suriye’deki savaş ve İran’ın nükleer programının öne çıkacağı belirtiliyor. Obama’nın İsrail ile Filistin yönetimi arasındaki görüşmelerin yeniden başlaması için ısrarcı olmayacağı öne sürülüyor. Obama ziyaretin üçüncü durağı olan Ürdün’de de Kral Abdullah ile görüşecek. Obama’nın, Abdullah’la görüşme gündemlerinden birisi de  450 bin Suriyeli mülteci olacak.

AMERİKALILARA GÖRE IRAK SAVAŞI HATAYDI

Amerika’nın Irak işgalinin 10. yılında yapılan kamuoyu yoklamalarına katılanların çoğu, bu ülkenin işgalinin hata olduğunu açıklamıştı. Huffington Post gazetesinin ocak ayında yaptığı kamuoyu yoklamasına göre Amerikalılar’ın yüzde 52’si, 2003’teki Irak savaşının hata olduğunu düşünüyor. Katılımcıların yüzde 55’i ise "bu savaşa değmediğini" söylüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler direnişi Newroz’a taşıdı

SONRAKİ HABER

Elmadağ Barut Fabrikası'nda patlama: 2'si ağır 4 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...