20 Mart 2013 04:16

Kumkapı'da 5 ton balığa el kondu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Denetleme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kumkapı Balık Hali’nde genel denetim gerçekleştirdi. Av yasağına uymayan balıklara el koyan denetçiler, satıcılara ve nakliyecilerine cezai işlem uyguladı.Bakanlığa bağlı 40 kişilik ekip, Kumkapı Balık Hali’nde dene

Kumkapı'da 5 ton balığa el kondu
Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Denetleme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kumkapı Balık Hali’nde genel denetim gerçekleştirdi. Av yasağına uymayan balıklara el koyan denetçiler, satıcılara ve nakliyecilerine cezai işlem uyguladı.

Bakanlığa bağlı 40 kişilik ekip, Kumkapı Balık Hali’nde denetim yaptı. Yaklaşık 5 saat süren denetimlerde satış için getirilen balıklar kontrol edildi. Balık kasaları açılarak istavrit, lüfer, turna, sazan, mezgit, tekir olarak bilinen balık türlerinin boy oranları ölçülerek kontrol edildi.

Av kurallarına uygun olmayan kasalar dolusu yaklaşık 5 ton balığa el konularak buz deposuna kaldırıldı. Ürünlerine el konulan balıkçılara 923 TL idari para cezası verildi. Buz deposuna kaldırılan balıkların veteriner hekimler tarafından insan sağlığına zararlı olup olmadığının belirleneceği, zararlı olanların imha edileceği, tüketime uygun olanların mezatla satılacağı ya da hayır kurumlarına bağışlanacağı belirtildi.

Su Ürünleri Kontrol Birim Şube Sorumlusu Yaşar Kayabaşı, yapılan denetimlerde av yasağına uygun olmayan balıklara el koyduklarını belirtti. Bu denetimlerin belirli aralıklarla yapılacağının altını çizen Kayabaşı, “ Denetimlerimiz belirli aralıklarla devam edecek. Esnafın bir kısmı tepkili olsa da, çoğunluğu bu denetimlerin daha sık yapılmasının kendi menfaatlerine olduğunu biliyorlar. Her ne kadar 5 ton balığa el koysak da esnafımızın daha bilinçli olduğunu gördük” diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe ve Kartal'da da bomba!

SONRAKİ HABER

Demirtaş, Öcalan'la görüşmeyi anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...