19 Mart 2013 12:23

Atalay'dan Öcalan'a yanıt

BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın okuduğu, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a ait not kastedarek, “Özellikle Meclis boyutunu kavramaya çalışıyoruz. Meclisin bunda katkısı ne olabilir?” sorusuna, “Her şeyi değerlendiriyoruz. Başbakanımızla bir araya geliyoruz, değerlendiriyoruz” yanıtın

Atalay'dan Öcalan'a yanıt
Paylaş

BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın okuduğu, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a ait not kastedarek, “Özellikle Meclis boyutunu kavramaya çalışıyoruz. Meclisin bunda katkısı ne olabilir?​” sorusuna, “Her şeyi değerlendiriyoruz. Başbakanımızla bir araya geliyoruz, değerlendiriyoruz” yanıtını verdi.

Atalay, AKP grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş’ın okuduğu Öcalan’a ait not kastedilerek, “Özellikle Meclis boyutunu kavramaya çalışıyoruz. Nasıl bir şey öngörülebilir, Meclisin bunda katkısı ne olabilir?​” şeklindeki soruya Atalay, “Her şeyi değerlendiriyoruz. Biz kendimiz çalışıyoruz, Başbakanımızla bir araya geliyoruz, değerlendiriyoruz. Yürüyen süreci çalışıyoruz” karşılığını verdi.

“O açıklamayı da değerlendiriyor musunuz?​” sorusu üzerine Atalay, “Her şeyi değerlendiriyoruz. Zaten biliyorsunuz, o süreçte Parlamentoyla irtibat anlamında hem bilgilendirme hem düzenleme falan... Onlar gündeme gelebilir ama bir karar vermiş değiliz. Adalet Bakanımız da söylemişti biliyorsunuz, ‘öyle bir şey olabilir’ diye ama bunlar karar verilmiş şeyler değil henüz, çalışıyoruz” şeklinde cevap verdi.

“Bir gözetim komisyonu, çıkışın geri çekilmenin değerlendirileceği bir Parlamentoda, siyasi partilerden oluşan komisyon... Böyle bir şey mümkün olabilir mi?​” sorusuna Atalay, “Bütün bunlar gündemde olan konular, akil adamlar gibi” diye konuştu.

HENÜZ BİR KARAR YOK

Atalay, “Bir yasal düzenleme mi olur, başka bir şey mi olur? Henüz bir karar verilmiş değil. Belki o bilgilendirmeyi de içerebilir, bütün bunları değerlendiriyoruz. Hemen ‘Meclisi bilgilendirme kararı var’ anlamında bir şey söylemiyorum. Bu çalışılan bir konu, nasıl bir şey olabilir, üzerinde biz de çalışıyoruz” diye konuştu. “Çekilme ve Meclis komisyonu ile denetim, bizim İçtüzük itibariyle pek alışık olmadığımız bir konu, bir forma koyamıyoruz” sözleri üzerine de Atalay, “Biz de çalışıyoruz arkadaşlar, verilmiş bir karar yok. Bunlar değerlendiriliyor, bu konuda ortada bir sürü analiz var ama bizim verdiğimiz bir karar yok henüz” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’den ‘Diyarbakır’ önergesi

SONRAKİ HABER

Günay: Öcalan fazla etkili hale geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...