19 Mart 2013 12:19

İzmir ‘KCK’ davasında 18 tutuklu tahliye edildi

İzmir’de BDP’nin Siyaset Akademisi’nde eğitim gördükleri gerekçesiyle haklarında 20’şer yıl hapis istemi ile dava açılan 76 kişiden tutuklu bulunan 18 kişi tahliye edildi.İzmir’de BDP Siyaset Akademisi’nde eğitim gördükleri ve ders verdikleri gerekçesiyle biri ev hapsinde olmak üzere 18’i tutu

İzmir ‘KCK’ davasında 18 tutuklu tahliye edildi
Paylaş

İzmir’de BDP’nin Siyaset Akademisi’nde eğitim gördükleri gerekçesiyle haklarında 20’şer yıl hapis istemi ile dava açılan 76 kişiden tutuklu bulunan 18 kişi tahliye edildi.

İzmir’de BDP Siyaset Akademisi’nde eğitim gördükleri ve ders verdikleri gerekçesiyle biri ev hapsinde olmak üzere 18’i tutuklu 76 kişi hakkında 20’şer yıl hapis istemiyle açılan davanın 7’nci duruşması dün görüldü. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıkların yanı sıra BDP il yöneticileri ile tutuklu sanıkların aileleri ve avukatları katıldı. Kimlik tespitinin ardından savunmalara geçilen duruşmada, sanıklar savunmalarını tercüman aracılığıyla Kürtçe yaptı. Ardından mahkeme heyeti, avukat savunmalarını ve tahliye taleplerini almadan biri ev hapsinde bulunan toplam 18 tutuklunun tamamının tahliyesine karar vererek, duruşmayı 24 Haziran’a erteledi. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ürdün Kralı bile Erdoğan'ı otoriter buluyor

SONRAKİ HABER

Anlaşmalar Resmi Gazete’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...