19 Mart 2013 11:43

Mimarlar Odası Dalokay’ı anıyor

MİMARLAR Odası Ankara Şubesi, eski Ankara Belediye Başkanı mimar Vedat Dalokay’ı, ölümünün 22. yılı olan 21 Martta anacak.Ankara Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, “Mimarlığın yaratıcı ve dönüştürücü gücünü, toplumcu belediyecilik ile buluşturan Vedat Dalokay’ı” anma p

Mimarlar Odası Dalokay’ı anıyor
Paylaş

MİMARLAR Odası Ankara Şubesi, eski Ankara Belediye Başkanı mimar Vedat Dalokay’ı, ölümünün 22. yılı olan 21 Martta anacak.
Ankara Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, “Mimarlığın yaratıcı ve dönüştürücü gücünü, toplumcu belediyecilik ile buluşturan Vedat Dalokay’ı” anma programı hakkında bilgi verdi.  Candan, Vedat Dalokay’ın çalışmalarından oluşan arşivi de kamuoyu ile buluşturmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Candan, Dalokay’ın ‘Yelkenimizdeki Rüzgârı Çaldılar! Yılmadık’ sözü bugün mücadelemizde bize güç veriyor” dedi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanlığı ve Genel Sekreterliği görevlerini de yürütmüş olan Dalokay, 1973 yerel seçimlerinde Ankaralı seçmenin yüzde 62’sinin oyuyla Ankara Belediye Başkanı olmuştu. Dalokoy zamanında, Ankara’nın simgelerinden olan Kuğulu Park, Altınpark, Abdi İpekçi ve Seğmenler Parkları ve Ankara’nın simgesi olan Hitit Güneşi anıtı yaptırılmıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fransız eğitimciler iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Kargo işçisi 4 gündür direnişte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa