19 Mart 2013 11:43

Fransız eğitimciler iş bıraktı

TÜRKİYE ve Fransa İşbirliği Kurumu olan Eğitim ve Dil İşbirliği Misyonu (MICEL) bünyesinde çalışan Fransız eğitim görevlileri, sözleşmelerinde yapılan tek taraflı değişikliği protesto etmek için iş bıraktı.Marmara Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Galatasaray Lisesi’nde çalışan 56 eğitimci, 2009 yılı

Fransız eğitimciler iş bıraktı
Paylaş

Marmara Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Galatasaray Lisesi’nde çalışan 56 eğitimci, 2009 yılında sözleşmelerinin süresini 2 yıl olarak sınırlayan düzenlemeye karşı iş bırakarak basın toplantısı düzenledi.

Eğitim Sen 6 No’lu Üniversiteler Şubesinde düzenlenen toplantıda Fransız eğitimciler adına konuşan Galatasaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi Levent Yüksel, iş sözleşmeleri hakkındaki değişikliğin Fransız Dışişleri Bakanlığı tarafından tek taraflı olarak alındığını vurguladı.

Yüksel eğitim görevlilerinin görevlerini layıkıyla yerine getirebilmeleri için, süreli sözleşmeli personel uygulamasından derhal vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamaya Galatasaray Üniversitesi öğretim elemanları da destek verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dünyanın liselisi başkentte

SONRAKİ HABER

Mimarlar Odası Dalokay’ı anıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...