18 Mart 2013 15:35

Siverek'te 50 kurum barış için bir araya geldi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde  50 demokratik kitle örgütü ile BDP, CHP, AKP ilçe başkanlarının da bulunduğu siyasi partiler Suat Karataş Caddesi üzerinde bulunan Kuyumcular Odası başkanlığında  bir araya  gelerek  barış sürecine destek  sunmak amacıyla basın açıklaması düzenledi.Siverek S

Siverek'te 50 kurum barış için bir araya geldi
Paylaş

Siverek Sivil İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Muzaffer Bayram’ın okuduğu basın açıklamasında şu bilgilere  yer verildi:

”Bilindiği gibi son süreçte Kürt meselesinin çözümü ve toplumsal barışı sağlamak adına cesur adımlar atılmaktadır. Bu adımları destekliyoruz. 30 yıldır yaşanan savaş süreci Türkiye halklarına ciddi bedeller ödetmiş, on binlerce vatandaşımız yaşamını kaybetmiş, yaralanmış, sakat kalmış; binlerce köy boşaltılmış, on binlerce vatandaşımız doğdukları toprakları arkalarında bırakarak göç etmek zorunda kalmış; faili meçhul cinayetler yaşanmış; siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları kapatılmıştır.  Yaşanan bu savaş, toplumsal birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin, refah ve huzurumuzun, üretkenliğimizin önündeki en büyük engeldir. Bu savaş ortamı ülkemizin normalleşmesinin sürekli bir şekilde ötelemektedir. Tüm bu kayıplarla beraber, silaha ve savaşa harcanan milyonlarca lira, asıl harcanması gereken yerlere harcanamamaktadır. Ülkemizde özellikle eğitim, sağlık ve istihdam olanaklarının geliştirilmesine kullanılabilecek bu kaynaklar silaha, kana, ölüme harcanmaktadır. Gelinen noktada, atılan adımlar bizleri umutlandırmakta ve barışa olan inancımızı biraz daha arttırmaktadır. Bu süreçte bir şekilde rol alan ve söz söyleyen herkes olabildiğince hassas olmalıdır ve yapılacak küçük bir hatanın bile çok ağır sonuçlar doğurabileceği unutulmamalıdır. Süreç kardeşlik hukuku ve iradesi üzerinde yol almalıdır.Bizler Siverek Sivil İnisiyatifi bileşenleri olarak, iktidarı ve muhalefeti ile tüm siyasi partilere, PKK’ye, medya kuruluşlarına ve ilgili tüm kişi ve kurumlara buradan açıkça sesleniyoruz; gün basit siyasi hesaplarla hareket etme günü değildir, gün silahta dayatıp bu kaosu derinleştirme günü değildir, gün sessiz kalma, tarafsız kalma günü değildir. Gün barış günüdür ve barış için çaba harcamayan herkes bundan sonra yaşanacak ölümlere ortaktır. Silahlar sussun, gençlerimiz ölmesin.”  

Basın açıklamasının sonunda katılımcılara karanfil dağıtıldı. (Siverek/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Esad: Muhaliflerle istişarelere başladık

SONRAKİ HABER

Cam işçileri, temsilcileri için eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa