18 Mart 2013 14:24

Bartın'da öğrencilere bıçaklı faşist saldırı

Bartın Üniversitesi öğrencisi Hüsnü Aslan ve Yunus Koçak, ülkücü bir grubun saldırısına uğradı. Siyasal Bilgiler Bölümü'nde okuyan ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Gençlik Meclisi üyesi olan iki öğrenciye saldıran 20 kişilik grup, şehir merkezinde marketten çıkan Aslan'ı ense ve bac

Bartın'da öğrencilere bıçaklı faşist saldırı
Paylaş

Siyasal Bilgiler Bölümü'nde okuyan ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Gençlik Meclisi üyesi olan iki öğrenciye saldıran 20 kişilik grup, şehir merkezinde marketten çıkan Aslan'ı ense ve bacağından, Koçak'ı ise karnından bıçakladı.

Yaralı öğrencilerin tedavisinin Bartın Devlet Hastanesi'nde sürdüğü öğrenilirken, saldırganlardan ise sadece biri gözaltına alındı.

Gözaltına alınan saldırganın daha önce de benzer ırkçı saldırılarda gözaltına alınarak serbest bırakıldığı öğrenildi. Ayrıca yaralı öğrencilerden Hüsnü Aslan'ın, 3 defa daha aynı grup tarafından saldırıya uğradığı bildirildi.

Yaralı öğrencilerin bu gece hastanede tutulacağı öğrenildi.

Öte yandan olay üzerine Kürt öğrencilerle faşistlerin karşı karşıya geldiği ve Kürt öğrencilerin karakola alındığı gelen bilgiler arasında. Gerginlik sürüyor. (BARTIN)

ÖNCEKİ HABER

Emekliler Emekli Sen’e meydan okudu

SONRAKİ HABER

Bir yere kaçmak yok, üretim var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...