18 Mart 2013 12:23

Tuzla İşçi Kurultayı'ndan eğitim toplantısı

Tuzla işçi kurultayı hafta sonunda Tuzla sanayi bölgesinde çalışan işçilerle sendikal yasalar ve işçi hakları ile ilgili bir eğitim çalışması yaptı.Emek Partisi Tuzla ilçe binasında gerçekleşen eğitim toplantısına yaklaşık 45 işçi katıldı. Av. Gürsel Durmuş’un sunumuyla başlayan eğitim toplant

Tuzla İşçi Kurultayı'ndan eğitim toplantısı
Paylaş

Tuzla işçi kurultayı hafta sonunda Tuzla sanayi bölgesinde çalışan işçilerle sendikal yasalar ve işçi hakları ile ilgili bir eğitim çalışması yaptı.

Emek Partisi Tuzla ilçe binasında gerçekleşen eğitim toplantısına yaklaşık 45 işçi katıldı. Av. Gürsel Durmuş’un sunumuyla başlayan eğitim toplantısına kadın işçilerin yoğunluğu dikkat çekti eğitim toplantısında son sendikal yasalar işçi hakları kıdem tazminatları tartışıldı.

Türkiye’deki yasaları anlatan Durmuş birçok yasanın patronlar ve hükümet tarafından uygulanmadığına dikkat çekerek bir işçinin iki sendikaya üye olma hakkı olmasına rağmen işçilerin bu hakkı kullandıklarında patronlar tarafından hemen işten atıldığına dikkat çekti. Yasalarla işçilerin hak kazanmasının ya da haklarını korumasının zor olduğunu anlatan Durmuş işçilerin fabrikalarda örgütlenerek, birlikte hareket ederek ve fili mücadeleyi örgütleyerek daha fazla hak kazana bileceklerini anlatı. İşçilerin karşılıklı sorularıyla eğitim çalışması devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çetintaş işçileri iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Bilirkişi Coca Cola’da yetkiyi iptal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...