18 Mart 2013 09:27

Bosch işçileriyle dayanışma gecesi

Birleşik Metal-İş Sendikası, Bosch işçileriyle dayanışma gecesi düzenledi. Bursa Merinos Atatürk Kültür Merkezi Orhangazi Salonunu hınca hınç dolduran işçiler, Bosch fabrikasındaki işçilerin Türk Metal Sendikasından istifa ederek, Birleşik Metal-İş’e geçmelerini kutladı.Sinevizyon gösterisiyle geç

Bosch işçileriyle dayanışma gecesi
Paylaş

Sinevizyon gösterisiyle geçmişten bugüne Bosch işyerindeki sendikal mücadelenin kısa tarihini bir kez daha yaşayan işçilere seslenen Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, tüm metal işçilerini mücadele etmeye çağırdı. Serdaroğlu, Bosch işçileri için “Baskı karşısında boynunu eğmeyen, çelik yürekli, kırmızı şapkalı işçiler” benzetmesini yaparken; Bosch işçileri ile birlikte güneşli günleri selamlamalarına az kaldığını vurguladı. Serdaroğlu, Türk Metal'e referandum çağrısında bulunarak; işçilerin kendi sendikalarını kendilerinin seçmeleri gerektiğini ifade etti.

Serdaroğlu'dan sonra konuşan Bosch işçisi Ayşe Sarı ise şunları söyledi; “Mücadelemizi durdurmaya ne sarı sendikanın, ne ne otomobil tekellerinin gücü, ne de yerel mahkemelerin hükmü yetecektir.”

Konuşmalardan sonra işçiler Bosch işçilerinden oluşan müzik grubu ve Yasemin Göksu’nun türküleriyle halaya durdu. Toplantı işçilerin coşkulu alkış ve sloganlarıyla ve mücadeleye devam etme kararlılığıyla sona erdi. (Bursa/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

‘Korumayın tutuklayın’

SONRAKİ HABER

PTT'de özelleştirmeye karşı grev!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...