18 Mart 2013 12:29

Newroz kutlamaları devam ediyor

Dün 50 merkezde yüz binlerin katılımıyla kutlanan Newroz bugün de onlarca merkezde kutlamalarla devam ediyor. Hakkari, Iğdır, Kars, Muş ve Başkale'de on binlerin katıldığı Newroz mitingleri başladı. Soğuk hava ve kimi yerlerde yağan kara rağmen yurttaşlar talepleri ile Newroz alanlarında yerlerini aldı.HAKKARİ“Öcalan’a özg&u

Newroz kutlamaları devam ediyor
Paylaş

HAKKARİ

“Öcalan’a özgürlük, Kürtlere statü” şiarıyla düzenlen Newroz kutlaması Hakkari’de binlerin katılımıyla start aldı. Sabahın erken saatlerinde, BDP İl binası önüne mahallelerden gelen binlerce yurttaş buradan Hakkari Belediyesi önüne kadar yürüdü. Belediye binası önünde davul zurna eşliğinde halaylar çeken yurttaşlar, “Öcalan’a özgürlük, Kürtlere statü” pankartı açtı. BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, BDP’li yöneticiler ve binlerce yurttaşın katılımıyla, Merzan Toprak Saha’ya doğru yürüyüşe geçildi.

IĞDIR

Farklı halkların buluştuğu Iğdır Newroz’u başladı. Sabah saatlerinden itibaren yöresel kıyafetler giyen kadın ve erkekler kutlamanın yapıldığı Pancar Kantarı alanına akın etti. Yurttaşların bir bölümü yürüyerek alana gelirken, bir bölümü ise BDP’nin kaldırdığı toplu taşıma araçları ile alana geldi. Sarı, kırmızı ve yeşil renklerle süslenen alanda kısa sürede on binin üzerinde kitle toplanırken, özelikle Iğdır’daki halkların yanı sıra Ermenistan, Azerbaycan gibi ülkelerden de gelen çok sayıda kişinin Newroz'a katılması dikkat çekti. Kutlamaya katılması beklenen BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan İmralı'ya gidecek heyetin içinde yer aldığı için kutlamaya katılmazken, konuşmacı olarak BDP PM Üyesi Mehdi Perinçek konuşmacı olarak katılacak. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlama, müzik dinletisiyle sürüyor.

KARS

Kars’ta soğuk hava ve kar yağışına rağmen binler kutlama alanına akın ediyor. Kadınlar kiras-fistan giyerek alana gelirken, erkeklerin büyük bölümü ise şal û şepik giyerek alana geldi. Kentin birçok noktasında araçlar sadece alana yolcu taşırken, kitle sık sık PKK Lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük sloganları atıyor. Kutlamalar müzik eşliğinde çekilen halaylarla sürüyor.

MUŞ

İlçelerin katılımıyla yapılan Muş merkezli Newroz kutlaması bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. İstasyon Meydanı'nda yapılan kutlamaya kısa sürede on bine yakın kitle katıldı. Alanda "Öcalan’a özgürlük Kürdistan’a statü Newroz pîroz be”, “Newroz barış, özgürlük ve eşitlik ve kardeşlik köprüsü olsun” pankartların yanı sıra sarı, kırmızı ve yeşil renkler açıldı. Binlerce yurttaş halaylarla kutlamalara eşlik ederken, yoğun katılımdan dolayı halen konuşmalar başlamadı. Kutlamalara BDP Muş Milletvekilleri Demir Çelik, Sırrı Sakık ile Diyarbakır Milletvekili Altan Tan konuşmacı olarak katılırken, Koma Agirê Zerdeşt ile yerel sanatçılar müzik ziyafeti sunacak. Soğuk havaya rağmen binlerce kişi halaya durarak, alanı adata karnaval alanına dönüştürdü.

BAŞKALE

Sabah saatlerinden itibaren binlerce yurttaş Başkale'de kutlamanın yapıldığı Hakkari yolu üzerinde bulunan Newroz alanına akın etti. Kitle iki arama noktasında üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Alanda toplanan kitle halaya durarak kutlamalara katıldı. Alanda üzerinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posteri bulunan "Ji Ocalan re azadi” pankartı asıldı. Çevre köylerden yurttaşların araçlarla geldiği alanda kutlama bir dakikalık saygı duruşu ve Newroz Tertip Komitesi Başkanı Ömerhan Edemen’in konuşmasıyla başladı. Katılımdan dolayı Başkale halkına teşekkür eden Edemen, halkın Newroz Bayramı'nı kutladı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Demiryolu çalışanları uyarı grevine çıktı

SONRAKİ HABER

Eski bakana cenaze töreni düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...