17 Mart 2013 12:47

Beyoğlu Salt’ta saltanat protestosu

BEYOĞLU Salt’ta bir araya gelen eylemci grup “Duvar resminden korkuyorlar” sergisine Vehbi  Koç, Sakıp Sabancı ve Şarık Tara’nın portrelerinin olduğu, “Bitmedi! Hala Korkuyorlar…” , “Biz hala örgütlüyüz” ve “Barbarları beklerken” yazılı stencilleri ile müdahalede bulundular.Eylem

Beyoğlu Salt’ta saltanat protestosu
Paylaş

Eylem, tiyatro sanatçısı Tuğrul Ozan Tuğrul’un sara krizi performansı ile başlayıp Beyoğlu Salt Galeri’nin tüm katlarında devam etti. Bina fuayesinde stencilleri yerlere koyarak basın açıklaması yaptılar. Dış Cepheye stencil uygulaması yaparak eylemi sonlandırdılar.

HALA KORKUYORLAR

Eylemden sonra ArtHack, Emek Gençliği, Gündoğusu Sanat ve Düşün Topluluğu ve Öğrenci Kolektifleri ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, “darbe destekçisi bir banka bugün duvar resminden korkuyorlar deme densizliğinde sergiler açabiliyorsa bunun sebebi sahip çıkılmayan ellerimizden çalınan sanatın politikliğidir.” denildi. Darbe döneminde darbeyi destekleyenlerin, bugün bu sürecin sorumlusu değilmiş gibi lanse edildiğini dikkat çeken açıklamada, buna tahammül etmeyecekleri vurgulandı. Açıklamanın devamında şunlar söylendi: “Duvar resminden asıl korkan ve siyasi erki elinde tutan sermaye, bugün bu sergilerle artık duvar resminden korkmadığını beyan eylemiş. Paralel etkinliklerle yapmaya devam ettiğiniz ve bugünkü etkinliğin konusu olan ‘Bir zamanlar örgütlüydük’le devam eden ve buna ortak olan sanatçılara buradan biz hala örgütlüyüz diyoruz. Ve hala duvar resminden korkuyorlar diyoruz.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Pitino'nun öğrencilerinden gövde gösterisi

SONRAKİ HABER

Zonguldak’ın üç şairi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...