17 Mart 2013 11:31

Bahar sel olup aktı

TÜRKİYE’nin bazı kentlerin havaların ısınmasıyla eriyen karlar ve sağanak yağmur birleşince afet görüntüleri ortaya çıktı.Muş’ta eriyen kar suları ve sağanak yağmur Murat Nehri’ni taşırdı. Birçok yerleşim yeri ve tarım alanları sular altında kaldı. Köylüler su seviyesinin giderek yükselmesi nedeniyle ev

Bahar sel olup aktı
Paylaş

TÜRKİYE’nin bazı kentlerin havaların ısınmasıyla eriyen karlar ve sağanak yağmur birleşince afet görüntüleri ortaya çıktı.
Muş’ta eriyen kar suları ve sağanak yağmur Murat Nehri’ni taşırdı. Birçok yerleşim yeri ve tarım alanları sular altında kaldı. Köylüler su seviyesinin giderek yükselmesi nedeniyle evlerini boşaltmaya başladı. Düzkışla beldesi Bahçelievler mahallesi, Sungu beldesi ve Yaygın beldesine bağlı Yoncalıöz köyünde 100’den fazla ev su altında kaldı. Ağrı’nın Patnos ilçesinin Doğansu köyünde yağan yağmur ve karların erimesi sonucu birçok ev sular altında kaldı. Vatandaşların yardımına özel idare ve karayolları ekipleri koştu.
Hava sıcaklığının mevsim şartlarının üstünde seyretmesi sonucu yağan yağmur ve kar sularının erimesi ilçenin bazı bölgelerinde sel oluşmasına neden oldu. Öte yandan yağmur nedeniyle Hakkari-Şırnak yolu da ulaşıma kapandı.
Gümüşhane’de de sağanak yağış nedeniyle Harşit Çayı taştı. Merkezde bulunan Bağlarbaşı ve Özcan mahalleleri ile Tekke Beldesi ve Torul ilçesine bağlı Harmancık köyünde arazi ve evlerin su altında kaldığı öğrenildi. Su taşkınlarına eriyen kar sularının da etki ettiği kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Piri Reis Haritaları Sergisi

SONRAKİ HABER

Çaya gözetim uygulaması başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa