29 Nisan 2011 09:51

Sivil cuma polis ablukası altında sürüyor

Diyarbakır, Van, Hakkari, Şırnak, Urfa, Siirt, Batman, Mersin, Adana, İstanbul ve Antep ile birçok ilçede meydanlardan toplanan on binlerce kişi “sivil cuma namazı” için saf tuttu. Sağanak yağış altında kılınan Cuma namazında imamlar, hutbeleri Kürtçe olarak okudu. Yurttaşlar bazı il ve ilçelerde, polisin ablukası altında nam

Sivil cuma polis ablukası altında sürüyor
Paylaş

İstanbul Aksaray’da geçtiğimiz günlerde yıkılan Demokratik Çözüm çadırının yeniden kurulması polis tarafından engellendi. Erken saatlerden itibaren çadırın kurulacağı alanı abluka altına alan polis, BDP’lilerin alana girmesine engel oldu.

Sık sık gerginliklerin yaşandığı Aksaray’da da Sivil Cuma namazı kılındı. Polisin engelleme çabası kitle tarafından protesto edildi. Aksaray Metronun hemen yanında bulunan alanda namaz kılan kitle adına konuşan BDP İl Yöneticisi Feremez Erkan, tek isteklerinin özgür bir yaşam olduğunu dile getirdi. Emek Demokrasi, Özgürlük Bloku İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Avcı da, barış ve kardeşlik için mücadeleye devam edeceklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kral sömürü

SONRAKİ HABER

Adana’da heyelan 3 evi yıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...