17 Mart 2013 04:13

PTT Kargo işçileri iş bıraktı

Ankara’da PTT Kargo’nun ASGÜN şirketine bağlı taşeron işçileri, 45 gündür maaş almadığı için iş bıraktı. İşçiler, Ulus’taki PTT Genel Müdürlüğü önünde eylem yaparak yetkililerle görüşmek istedi. Hiçbir yetkilinin kulak vermediği işçiler “Paramızı alana kadar &cce

PTT Kargo işçileri iş bıraktı
Paylaş

ASGÜN şirketinin kargo dağıtım işini aldıktan sonra işçilere dayattığı sözleşmeyi işçiler kabul etmemiş, iş bırakarak yeni sözleşme istemişti. Şirket yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından işçiler istedikleri şartlardaki sözleşmeyi almış çalışmaya devam etmişti.

SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞTILAR

İşçiler, sözleşmeler henüz imzalanmadan şirket sahiplerinin sözleşmeleri geri toplatarak eski sözleşmenin maddelerinde yer değişikliği yaptığını ve kazanılmış haklarının yok sayıldığını belirtti. Şirketin kendilerine söz verdiği bin 300 TL’lik maaşın da 45 gün geçmesine rağmen hâlâ yatırılmadığını söyleyen işçiler, PTT Genel Müdürü Osman Tural’a seslerini duyurmaya çalıştı. Slogan ve alkışlarla Genel Müdürlük önünde saatlerce bekleyen işçiler, hiçbir yetkilinin kendileriyle görüşmediğini belirterek, “Paramızı alana kadar çalışmayacağız. Buraya geldik sesimizi duymuyorlar. Bu saatten sonra gerekirse Ulaştırma Bakanlığı önüne de gideriz. Sesimizi onlara da duyurmaya çalışırız” dediler.

GENEL MÜDÜRE HABER KAĞIDI

PTT Genel Müdürlüğü görevini yürütürken Tenis Federasyonu Başkanlığı’na da getirilen Osman Tural’a atıfta bulunan işçiler, “PTT işçilerini unutuyor Tenis Federasyonluğuna başkanlık ediyor” dedi. İşçiler yetkililerin görmesi umuduyla PTT binasına yapıştırdıkları “Haber Kağıdı”na PTT Genel Müdürü ve ASGÜN şirketinin sahibinin adını yazarak, “Sayın Osman Tural, Behzat Ç. tarafından adınıza gönderilen bir kamyon işçi ödeme şartlı bin 300 TL, 15.03.2013 tarihinde saat 16.10’da adresinize ilk kez getirilmiştir. Ancak adresinizde bulunmamanız nedeniyle teslim edilmemiştir. Gönderimiz 16.3.2013 tarihinde adresinize yeniden getirilecektir” dediler. İşçiler haklarını alana kadar mücadele etmekte kararlı olduklarını dile getirdiler. (Ankara/EVRENSEL)


PTT kargo Seyhan dağıtım merkezinde çalışan işçiler dün sabahtan itibaren iş bıraktı. PTT kargo bünyesinde çalışırken bu yılbaşında sözleşmeleri yenilenmeyerek taşerona aktarılan işçilerin hak kayıpları bununla da sınırlı değil. Yemek, yol gibi sosyal hakları verilmeyen işçiler, taşerona aktarıldıktan sonra ücretleri düştü. PTT Kargo bölümünde maaşları artı maaşlarının yüzde 30’u kadar maaş alan içiler taşerona aktarılınca net 975 TL verilme başlanmış. Tüm bunların üzerine maaşları da 45 gündür verilmeyen PTT Kargo işçileri taleplerinin kabul edilmesi için iş bıraktılar.

Şimdiye kadar yıllık izinlerinin dahi verilmediğini aktaran işçiler, maaşları ile geçinemediklerini, bir de maaşları ödenmeyince iyice borç batağına düştüklerin ifade ettiler.

İşçilerin iş bırakarak gösterdiği kararlılık üzerine basın açıklamasından sonra işçilerle görüşen taşeron şirketin müdürü işçilere hafta başı maaşlarının yatırılacağı sözü vermesi üzerine işçiler başlattıkları iş bırakma eylemini sona erdirdiler. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kâr için kısılan saniyeler can alıyor

SONRAKİ HABER

‘Dönüşürken nefes almak istiyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...