29 Nisan 2011 08:56

‘Örgütlü olmak en koruyucu önlem’

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Hak-İş’e bağlı sendikaların yöneticileri, Ankara Meslek Hastaları Hastanesinde yatan hasta işçileri ziyaret ederek 1 Mayıslarını kutladı.Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Hınç Yılmaz’ın daveti üzerine hastaneye geldiklerini belirten Aslan, başhekimden meslek hastalıkları ve hastan

‘Örgütlü olmak en koruyucu önlem’
Paylaş

Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Hınç Yılmaz’ın daveti üzerine hastaneye geldiklerini belirten Aslan, başhekimden meslek hastalıkları ve hastanede tedavi gören hastaların durumları konusunda son derece doyurucu bilgi aldıklarını ifade etti.

Meslek hastalıklarına ilişkin istatistiklerin son derece yetersiz olduğunun altını çizen Arslan, 2008 ve 2009 yıllarında sadece 429 meslek hastalığının tespit edilebildiğini belirtti. Arslan, aslında bu sayının bilinden çok daha fazla olduğunu vurguladı. Arslan, hasta odalarını gezerek hastaların 1 Mayıslarını kutladı. Hasta işçilere sendikalı olup olmadıklarını da soran Arslan, işçilere sendikalı olmanın meslek hastalıkları açısından “en koruyucu önlem” olduğunu söyledi.
Meslek hastalıkları konusunda mevzuat yetersizliği bulunduğunu da belirten Arslan, bu konuda konfederasyon olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

‘SİLİKOZİS GERİLEMEYEN BİR HASTALIK’

Başhekim Hınç Yılmaz’da hastanede tedavi gören hastalar hakkında gazetecilere bilgi verdi. Yılmaz, Eczacıbaşı Seramik Fabrikası işçilerinin seramik yapımında kullanılan “slika maddesi” nedeniyle silikozis hastalığına yakalandıklarını ifade etti. Slikozis hastalarının hastalıklarını geriletemedikleri, ancak durdurmaya çalıştıklarını belirten Yılmaz, hastalığın kesin tedavisinin henüz bulunmadığının altını çizdi. Hastanede alışveriş merkezlerinde depo görevlisi olarak çalışanlar ile kömür işletmelerinde çalışan meslek hastaları bulunduğunu ifade eden Yılmaz, bu hastaların tedavilerinin de devam ettiğini bildirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Evleri yıkılan vatandaşları ziyaret etmek de yasaklandı

SONRAKİ HABER

Kral sömürü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...