29 Nisan 2011 08:43

ÖDP’den ‘barajsız-yasaksız seçim’ kampanyası

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), 12 Haziran seçimlerine girmeleri engellenen milletvekili adayları YSK vetosunu Ankara’da protesto etti. Hiçbir gerekçenin seçim hakkı kazanmış bir partinin seçim dışı bırakılmasını haklı kılmayacağını belirten ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Meclis’in yeni yasa dön

ÖDP’den ‘barajsız-yasaksız seçim’ kampanyası
Paylaş

ÖDP’nin 81 ilden aday gösterdiği 550 milletvekili ÖDP Genel Merkezi önünde toplandı. YSK’nın ÖDP’nin seçimlere katılmasını engelleyen kararını protesto eden ÖDP’lilere, TMMOB Genel Sekreteri Hakan Genç ve BES Genel Başkanı Osman Biçer de destek verdi. ÖDP’liler “Ferman padişahın sokaklar bizimdir”, “YSK sandığı al başına çal” sloganları ile Güvenpark’a yürüdü.

‘HAKKIMIZI AİHM’DE ARAYACAĞIZ’

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, “Hiçbir gerekçe seçim hakkı kazanmış bir partinin seçim dışı bırakılmasını haklı kılmıyor” dedi. Yaşananların Seçim ve Siyasi Partiler Yasası’nın demokratikleştirilmesinin önemini bir kez daha gösterdiğini kaydeden Taş, partisinin seçime katılmasının engellenmesi konusunda iç hukuk yollarının tükendiğini, bu yüzden haklarını AİHM’de arayacaklarını dile getirdi. Seçime girermiş gibi çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Taş, “Barajsız ve yasaksız bir seçim sistemi” için imza kampanyası başlatacaklarını duyurdu. Taş, seçim sürecinde yürütecekleri kampanyanın ardından toplanan imzaları, yeni oluşacak Meclis’e sunacaklarını bildirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, 14 Mayıs’ta seçim programlarını “seçime girecekmiş gibi” açıklayacaklarını söyledi. Taş, 15 Mayıs’ta toplanacak Parti Meclisi’nin ÖDP’nin seçim sürecinde desteğinin hangi yönde olacağına karar vereceğini duyurdu.

ASKERLİK BELGESİ İSTENEN KADIN DA KONUŞTU

YSK tarafından seçime girmeleri engellenen Türkiye’nin çeşitli illerinden milletvekili adayları da konuşma yaptı. Kadın olmasına rağmen YSK tarafından kendisinden askerlik belgesi istenen ÖDP Bursa Milletveki adayı Nurdanur Çavuşoğlu, artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için özellikle kadın cinayeti oranının yüksek olduğu bir ilden aday olduğunu söyledi. Cinayetlere dikkat çekme amacının YSK tarafından engellendiğini ifade eden Çavuşoğlu, “YSK’nın fermanına karşı sokaklarda çalışmalara devam edeceklerini” dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK’ten sürgünlere tepki

SONRAKİ HABER

Evleri yıkılan vatandaşları ziyaret etmek de yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa