29 Nisan 2011 08:33

KESK’ten sürgünlere tepki

KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, ESM eski Genel Başkanı Kemal Bulut’un, eski görev yeri olan Kozlu Taşkömürü İşletme Müessesesi Müdürlüğü yerine, Amasra Taşkömürü Müessese Müdürlüğü’nde görevlendirilmesine tepki gösterdi. Çınar, bu görevlendirme

KESK’ten sürgünlere tepki
Paylaş

KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar bugün yaptığı yazılı açıklamada, Kemal Bulut’un, Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak/ KozluTaşkömürü İşletme Müessesesi Müdürlüğü’nde mühendis pozisyonunda görev yaparken, 19 Mart 2005’de 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ‘nun 18. maddesi uyarınca, KESK’e bağlı, Enerji Sanayi ve Maden Emekçileri Sendikası (ESM) Yönetim Kurulu’na seçildiğini ve 15 Nisan 2011 tarihine kadar da bu görevini yürüttüğünü hatırlattı. İki dönem ESM’nin Genel Başkanlık görevini yürüten Kemal Bulut’un 5 Nisan 2011 tarihinde dilekçe vererek, 15 Nisan 2011 tarihi itibariyle görevinin sona ereceğinden, İş güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı’nda göreve başlama talebinde bulunduğuna atıf yapan Çınar, ancak TTK Genel Müdürlüğü’nün bu talebi dikkate almayarak, Bulut’u Amasra Taşkömürü Müessesesi Müdürlüğü’nde görevlendirdiğini bildirdi.

YASAYA AYKIRI UYGULAMA

Yapılan bu görevlendirmenin, 4688 sayılı Kanun’un Sendika Yöneticilerinin güvencesi başlıklı 18. maddesindeki, “ …. 30 gün içinde görevine dönme başvurusunda bulunan kişilerin eski görevlerine başlatılması..” hükmüne aykırı olduğuna dikkat çeken Çınar, Bulut’un eşinin TTK Zonguldak merkezinde Genel Müdürlük bünyesinde çalıştığını, aile olarak da Zonguldak’ta lojmanda oturduklarını ifade etti.

Çınar, “Tüm sendikaların yeni üye yapmak ve ‘yetkili sendika’ olmak için ülke genelinde çalışma yürüttüğü bir dönemde, ESM Genel Başkanlığı yapmış bir yöneticimiz , adeta il dışına sürgün edilmiştir. Bu işlem, KESK’e ve ESM’ye yönelik ciddi bir tehdit, sendikal faaliyetlerimizin engellenmesi ve üyelerimiz üzerinde bir çeşit baskı ve yıldırma yöntemidir” dedi.

‘ZALİMANE TUTUMU KINIYORUZ’

Yapılan işlemin hukuka uygunluğunun ve aile birliğinin sağlanması bakımından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı ve TTK Genel Müdürü ile görüşmelerine rağmen bu usulsüzlüğün bugüne kadar giderilmediğini de belirten Çınar, “TTK Genel Müdürü yetkilerini keyfiyet kullanmakta ısrar etmektedir” dedi.

Bu tutumun, “AKP ve bürokratlarının taraflı tutumlarının, kanun, kural tanımazlıklarının çok açık bir gösterisi” olduğunu belirten Çınar, “Bu zalimane tutumu kınıyoruz” dedib Çınar, sendikal haklarının ve güvencelerinin ihlal edilmesine karşı hukuki ve fiili meşru kitlesel mücadelelerini her alanda ve her düzeyde sürdüreceklerini bildirdi.

Çınar, Enerji Bakanı başta olmak üzere tüm yetkilileri, ESM Eski Genel Başkanı Kemal Bulut’un eski görev yerine, Kozlu Taşkömürü İşletme Müessesesi Müdürlüğü’ndeki görevine başlatılması çağrısı yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

PTT’nin 10 liralık şifre ücretine ‘rekabet’ onayı

SONRAKİ HABER

ÖDP’den ‘barajsız-yasaksız seçim’ kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...