19 Şubat 2011 01:04

Soner Yalçın ve iki gazeteci tutuklandı

ERGENEKON soruşturması kapsamında gözaltına alınan, odatv İnternet sitesinin yöneticisi Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu tutuklandı. Sitenin Editörü Ayhan Bozkurt, sorgunun ardından serbest bırakılırken, tutuklananlar Metris Cezaevine gönderildi.Gözaltı süresi dol

Soner Yalçın ve iki gazeteci tutuklandı
Paylaş

ERGENEKON soruşturması kapsamında gözaltına alınan, odatv İnternet sitesinin yöneticisi Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu tutuklandı. Sitenin Editörü Ayhan Bozkurt, sorgunun ardından serbest bırakılırken, tutuklananlar Metris Cezaevine gönderildi.
Gözaltı süresi dolan Soner Yalçın ile birlikte odatv’nin 3 çalışanı, önceki gün sabah saatlerinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine götürülmüştü. Sağlık kontrolünden geçirilen gazeteciler daha sonra savcılara ifade verdi. Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Soner Yalçın, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklama istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi. Mahkemedeki sorguları da yaklaşık dört saat süren gazetecilere; Balyoz ve Ergenekon davaları, hükümete ilişkin yayınladıkları haberler, Yazar Nihat Genç ile odatv arasındaki ilişki ve Yalçın Küçük’le yapılan telefon görüşmelerinin sorulduğu ileri sürüldü. Sorgularının tamamlanmasının ardından mahkeme, “Terör örgütüne üye olmak”, “Devletin güvenliğine ait gizli belgeleri temin etmek ve yayınlamak”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamasıyla Yalçın, Pehlivan ve Terkoğlu’nun tutuklanmasına karar verdi. Gazeteciler Metris Cezaevi’ne gönderildi.

KILIÇDAROĞLU: “BURASI TÜRKİYE”

Tutuklanmalar hakkında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Soner Yalçın’ın tutuklanmasına niye şaşırıyorsunuz arkadaşlar, şaşırmayın, burası Türkiye” dedi.(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay Kurşun’un cezasının bozulmasını istedi

SONRAKİ HABER

İş cinayetleri seriye bağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...