14 Mart 2013 12:20

Kardemir'de kırmızı çizgi: Yüzde 42

KARDEMİR işvereni ile Çelik-İş Sendikası arasında sürdürülen toplusözleşme görüşmelerinde işçiler ücretlerine yüzde 42 oranında zam talep ediyor.Çelik-İş Genel Başkanı A.Cengiz Gül, KARDEMİR’de süren Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmeleri ile ilgili işçileri bilgilendirmek a

Kardemir'de kırmızı çizgi: Yüzde 42
Paylaş

Çelik-İş Genel Başkanı A.Cengiz Gül, KARDEMİR’de süren Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmeleri ile ilgili işçileri bilgilendirmek amacıyla fabrika içerisinde bulunan sendika temsilciliği önünde toplantı yaptı.

Yoğun katılımın olduğu toplantıda konuşan A. Cengiz Gül, TİS’te kırmızı çizginin yüzde 42 olduğunu belirterek “Çok sıkıntılı bir dönemi birlikte bitirmek için buradayız. En iyi ücreti KARDEMİR işçisi alır. KARDEMİR işçisinin mücadele azminin yürekliliğine inanıyorum. Size inanıyor size güveniyorum” dedi.

GERİ DÖNÜŞ YOK

Kararlılığın zaferi getireceğini vurgulayan Gül, “Çalışanlara hiçbir zaman fazla ücret verilmez, hep az verilir. Ama sendikaların emekten yana olanların duruşu ve kararlılığı burada da başarıya ulaşacaktır. Bu sene ‘insanlık moda olsun’ diye bir söz vardır, ben o cümleyi değiştirmek istiyorum, bu sene KARDEMİR işçisinin ücreti moda olmalıdır, olacak” diye konuştu.

KARDEMİR sözleşmesinin Türkiye’nin en büyük sözleşmesi olacağını iddia eden Çelik-İş Başkanı Cengiz Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben çok geri vitesi bilmem, ama bu kurumsaldır, eğer Çelik-İş Sendikası KARDEMİR’in geleceği için öyle bir süreç yaşamışsa bu da bize, bu süreçte bunları geri döndürmek, bize düşmüşse bu da bizim kırmızı çizgimizdir diyorum. ‘Yüzde 42’yi al da görelim seni’ diyorlar, ben burada söz veriyorum bu yüzde 42’ler alınacak diyorum. Biz kırmızı çizgimizi koyduk, KARDEMİR işçisinin birlik ve beraberliğini sağlamadan söylemedim, içimde bir uhde vardı. KARDEMİR işçisinden alınan yüzde 42 KARDEMİR işçisine verilecek uhdesiydi. Elbette sıkıntılarımız var, 2011 yılı ciddi bir sıkıntı, ama tüm bunları aşarak inşallah 2012’yi de bunun içine katarak o kırmızı çizgiyi 2012 rakamlarını yakalayarak, aşarak bir sözleşme imzalayacağız. Bunun geri dönüşü yoktur.” (KARABÜK)

ÖNCEKİ HABER

Tüzel: Şüpheli asker ölümleri araştırılsın

SONRAKİ HABER

‘Daha çok koruma yapılmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...