29 Nisan 2011 07:03

Nisan yağmuru çiftçinin yüzünü güldürdü

Bu yıl Nisan ayında eksik olmayan yağmur özellikle tahıl ürünlerinin yoğunlukta ekildiği Mardin’in Derik İlçesi’nde çiftçilerin yüzünü güldürdü.Bu yıl Nisan ayında yoğun yağış olması birçok il ve ilçede sel ve beraberinde can ve mal kaybına neden olurken, bazı bölgelerde ise &cc

Nisan yağmuru çiftçinin yüzünü güldürdü
Paylaş

Bu yıl Nisan ayında eksik olmayan yağmur özellikle tahıl ürünlerinin yoğunlukta ekildiği Mardin’in Derik İlçesi’nde çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Bu yıl Nisan ayında yoğun yağış olması birçok il ve ilçede sel ve beraberinde can ve mal kaybına neden olurken, bazı bölgelerde ise çiftçinin bereketini artırdı. Mardin’in Derik İlçesi’nde Nisan ayında düşen yağış oranının diğer yıllara nazaran fazla oluşu çiftçinin yüzünü güldürdü. Yoğunlukta tahıl ürünlerinin ekildiği Derik’te son yıllarda yaşanan kuraklıkla zor günler geçiren çiftçilerde bu yıl yağan yağmurla daha fazla mahsul alma umudu doğdu.

Derik’e bağlı Ilıca (Germık) Köyü’nde çiftçilik yapan Eyüp Temel, uzun bir süredir böylesine yağışlı bir Nisan ayı yaşamadıklarını belirterek, “Emeğimizin karşılığını alacağımız için oldukça memnunuz” dedi. (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

Hekimler sistemden rahatsız

SONRAKİ HABER

"İdeolojik ıslık"ın cezası 72 yıl

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...