14 Mart 2013 09:21

Venezuela halkı mücadeleye devam edecek

Uluslararası Marksist-Leninist Parti ve Örgütler Konferansı, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in ölümü üzerine yayınladığı mesajda, Komutan Chavez’in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Açıklamada Venezuela hükümeti, halkı, işçi sınıfı, Venezuela’nın sosyal-ulusal

Venezuela halkı mücadeleye devam edecek
Paylaş

CHAVEZ HALKLARIN DESTEĞİNİ KAZANMIŞTIR

Konferans, Venezuela’da yaşanan devrimci sürecin, toplumun demokratikleştirilmesini kendine görev edindiğini ve yoksullara sağlık, eğitim ve sosyal güvenlik hakkı ve imkanı vererek, gericilerden oluşan muhalefeti ve oligarşiyi kırarak, emekçi kitleleri ve gençleri bu devrimci süreci savunmak için seferber ettiğini belirtti.

Ayrıca mesajda, başını Hugo Chavez ile Venezuela hükümetinin çektiği, Latin Amerika için Bolivarcı İttifak’ın (ALBA), Latin Amerika için bağımsız bir gelişmeyi hedeflediğini ve bu ittifakla ABD emperyalizmini ve ABD’nin arka bahçesi olmayı reddettiğini belirterek, Chavez’in, Latin Amerika ve diğer kıtalarda, sosyal kurtuluş için savaşanların, devrimcilerin, işçilerin ve hakların desteğini kazandığı da yer aldı.

MÜCADELEYİ HALKLAR SÜRDÜRECEK

Chavez’in, cesur bir savaşçı, kararlı bir yurtsever, tutarlı bir anti-emperyalist olarak ortaya çıktığını, ölümünün zor bir süreç olduğunu fakat ölümünün, mücadeleye bir son vermeyeceğini söyleyen Konferans, “Venezuela halkının, işçi sınıfının ve gençlerinin bu süreci ileri taşıyacağına eminiz. Onlar, gerçek dostlarını, açık ve gizli düşmanlarını ayırt ederek, kararlılıkla kurtuluş mücadelesini ileriye taşıyarak devrime ve sosyalizme doğru yürüyecek. Devrimci proleterlerin kurşunu kapitalizmi ve emperyalizmi gömecek, Latin Amerika ve dünyanın diğer halklarına örnek olacaktır” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yine taşeron yine iş cinayeti

SONRAKİ HABER

Doğubayazıt ‘KCK’ davasında 13 tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa