13 Mart 2013 10:39

Posta Taşeron Teşkilatı

KESK’e bağlı Haber-Sen üyeleri, Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısını yurdun dört bir yanında yaptıkları eylemlerle protesto etti. İstanbul’da Sirkeci’de bulunan Büyük Postane önünde bir araya gelen PTT emekçileri, sık sık “PTT halkındır satılamaz” ve “Bak postacı geliyor hesap soruyor” sloganlarını att

Posta Taşeron Teşkilatı
Paylaş

PTT işçileri adına ortak açıklamayı okuyan TRT Spikeri Özlem Merter, hükümetin söz konusu yasa tasarısıyla PTT’nin düşük bir bedelle verdiği kamu hizmetini tamamen piyasaya açmayı hedeflediğini belirtti. Çalışanların da kuralsız, esnek ve iş güvencesiz istihdam edileceğini ifade eden Merter şunları söyledi: “Biz sizi Tüpraş’tan, Petkim’den, Telekom’dan ve Tekel’den tanıyoruz. Posta Telgraf Teşkilatını, Posta Taşeron Teşkilatına dönüştürenlerin planladıkları yağmaya sessiz kalmayalım. Yaklaşık 200 yıllık geçmişi olan değerimize sahip çıkalım” diye konuştu. Türk Haber-Sen Şube Başkanı Subutay Aydın da yaptığı konuşmada “172 senelik çınar, hepimizin ekmek teknesi gözümüzün içine baka baka peşkeş çekiliyor.”

Eyleme Yurt İçi Kargo ve işten atılan Sürat Kargo işçileri katılırken Türk Haber-Sen Üyeleri, Tüm Bel-Sen İstanbul 5 No’lu Şube, Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi de destek verdi.


YAĞMALAMA SÜRECİ

Ankara’da yapılan eylemde Haber-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Yaşar Polat, tasarının “sermayeye kulluk edenlerin adımı” olduğunu söyledi. Polat 1995 yılında Türk Telekom’un PTT’den ayrılması ve sonucunda özelleştirildiğini hatırlatarak, “Bu süreçte binlerce emekçiyi mağdur ettiğiniz yetmiyormuş gibi Türkiye’yi Avrupa Birliği ve OECD ülkeleri arasında en pahalı telefon ve internet hizmeti sunan ülke haline getirdiniz. Öger’i zengin ettiniz, faturayı halka ödettiniz. Unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

İzmir’de yapılan eylemde konuşan Haber-Sen İzmir Şube Başkanı Hüseyin Özden, “Daha önce Petkim, Telekom ve Tekel’de olduğu gibi bu sefer başaramayacaksınız. PTT’nin yağmalanması sürecine geçit vermeyeceğiz” derken Adana’da yapılan eylemde konuşan Haber-Sen Adana Şube Sekreteri Yusuf Kösele, tasarıyla hem hizmet alan emekçilerin hem de hizmet veren emekçilerin mağdur edileceğini söyledi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sıradan kadınlar düşü

SONRAKİ HABER

Otomotiv satışları arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...