13 Mart 2013 10:15

Ayrılıklar korunmalı

AKP’nin yüksek yargıyı tek çatı teklifine Yargıtaydan bilimsel yöntem cevabı geldi. Yargıtay, yargının tek çatı altında toplanmasını doğru olmadığını bildirdi.Yargıtay Başkanlığı, yeni anayasa hakkındaki görüşlerini TBMM Başkanlığına sundu. Devletin temel hak ve özgürlükler karşısındaki baskın konumunun,

Ayrılıklar korunmalı
Paylaş

AKP’nin yüksek yargıyı tek çatı teklifine Yargıtaydan bilimsel yöntem cevabı geldi. Yargıtay, yargının tek çatı altında toplanmasını doğru olmadığını bildirdi.

Yargıtay Başkanlığı, yeni anayasa hakkındaki görüşlerini TBMM Başkanlığına sundu. Devletin temel hak ve özgürlükler karşısındaki baskın konumunun, demokrasi ve insan hakları alanındaki gelişmeler perspektifinde normalleştirilmesi ve devletin hak ve özgürlüklerin hayata geçirilmesinin sağlayıcısı durumuna getirilmesi gerektiğini belirten Yargıtay, görüşünde, temel hak ve özgürlüklere tam bir güvence ve etkili bir koruma mekanizması ile temel hak ve özgürlükler alanında ulusal hukuk ile ulusal üstü hukukun ilişkisinin açık ve anlaşılır biçimde belirlenmesi gerektiği vurgulandı.

BAĞIMSIZ YARGI

Yargıtay, AKP’nin 12 maddelik yargıyı tek çatı altında toplama teklifine, “Yargı birliği ve bu kapsamda yüksek yargının tek çatı altında bir araya getirilmesi düşüncesi, buna duyulan ihtiyacın bilimsel yöntemlerle ortaya konulması ve önerilen modellerin ihtiyacı karşılama kapasitesi gibi hususlara bağlı olarak değerlendirilebilir. Bu çerçevede, yargı organlarının taşıdıkları farklı kurumsal ve yargısal kültürün, bu organların fiziksel olarak ayrı olmalarından ziyade meşgul oldukları yargısal disiplinlerden kaynaklandığı dikkate alınmalıdır” ifadeleri ile yanıt verdi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Uludere raporu geri çekilsin

SONRAKİ HABER

Süreç heba edilmesin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...