13 Mart 2013 10:07

Tunus’ta bir genç daha kendini yaktı

BEDENİNİ ateşe veren Adil Khazri isimli 27 yaşındaki genç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Tunus’un en fakir bölgelerinden biri olan Cendoba’da yaşayan Khazri, sokaklarda sigara satarak yaşamını idame ettirmeye çalışıyordu. Polisin sokak satıcılarına yönelik baskıcı tutumu sonucu işsiz kalan genç Khazri, işsizliği p

Tunus’ta bir genç daha kendini yaktı
Paylaş

BEDENİNİ ateşe veren Adil Khazri isimli 27 yaşındaki genç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Tunus’un en fakir bölgelerinden biri olan Cendoba’da yaşayan Khazri, sokaklarda sigara satarak yaşamını idame ettirmeye çalışıyordu. Polisin sokak satıcılarına yönelik baskıcı tutumu sonucu işsiz kalan genç Khazri, işsizliği protesto etmek için kendini ateşe verdi. Görgü tanıklarına göre olay başkentin merkezindeki Habib Burgiba Caddesi’ndeki belediye binasının önünde  gerçekleşti.  Khazri “Bu genç işsiz bir genç” diye bağırarak kendini ateşe verdi.

Khazri’nin halası, katıldığı TV porgramında, Khazri’nin kendisini polis zorbalığı yüzünden yaktığını söyledi. Yakın zamanda polis, Tunus’ta sokaklarda sigara satılmasını önlemek için bir kampanya başlatmıştı. Bu kampanya ile birlikte birçok satıcı işsiz kalmıştı. Sokak satıcıları Khazri’nin ölüm haberinin ardından, eylem düzenlediler. Düzenledikleri eylemde sokakta satış yapmak için kendilerine belirli yerlerin gösterilmesini talep ettiler. Tunus’ta devrimin fitilini ateşleyen Muhammed Buazizi de 17 Aralık 2010’da tezgahına el konulmasının ardından, işsizliği protesto etmek amacıyla kendini ateşe vermişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ali Fikri Işık 'izin kağıdı' ile serbest

SONRAKİ HABER

Maden kazasında 21 işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...