13 Mart 2013 09:40

Kazım Süren’de direniş sürüyor

İstanbul Tuzla’da faaliyet gösteren Kazım Süren Deri’de Deri-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan 2 işçinin direnişi fabrika önünde sürüyor.12 gündür fabrika önünde direnişte olan işçiler işe geri dönmek için fabrika kapısında bekleyişlerini sürdürüyo

Kazım Süren’de direniş sürüyor
Paylaş

İstanbul Tuzla’da faaliyet gösteren Kazım Süren Deri’de Deri-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan 2 işçinin direnişi fabrika önünde sürüyor.

12 gündür fabrika önünde direnişte olan işçiler işe geri dönmek için fabrika kapısında bekleyişlerini sürdürüyorlar. Kazım Süren fabrikasının patronu sendikanın toplu sözleşme döneminde yetkiye itiraz etti. Bunun üzerine Deri-İş Sendikası içerdeki tüm işçileri sendikaya üye yapınca patron da sendikaya üye olan işçileri atmaya başladı. Patron işe yeni giren 2 işçiyi sendikaya üye oldukları için işten attı. İşçiler 12 gündür fabrika önünde kararlı bir şekilde direnişlerini sürdürüyor. Deri-İş Tuzla Şube Sekreteri Haydar Canpolat her toplu sözleşme döneminde bu fabrikada bu patronun çeşitli oyunlarıyla karşı karşıya geldiklerini belirterek “Bu seferde işçileri sendikaya üye olduğu için attı. Deri-İş Sendikası olarak atılan işçilerin işe alınması için gereken tüm eylemlikleri yapacağız” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

THY’de 21 işçiye daha işe iade kararı

SONRAKİ HABER

BES’ten tutuklamalara tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...