13 Mart 2013 08:19

Trans birey bir aydır kayıp

İRAN asıllı trans birey Gülşah Aktari’nin bir aydır kayıp olduğunu öğrenildi. İstanbul LGBT Dayanışma Derneği aktivisti Ebru Kırancı, trans bireylerin sık sık nefret cinayetlerine hedef olduğunu belirterek, “Trans bireyler sokakta korumasız ve tekler. Bir sarhoş gelip sana ateş edebiliyor. Sudan gerekçelerle seni öldürebiliyor” de

Trans birey bir aydır kayıp
Paylaş

İRAN asıllı trans birey Gülşah Aktari’nin bir aydır kayıp olduğunu öğrenildi. İstanbul LGBT Dayanışma Derneği aktivisti Ebru Kırancı, trans bireylerin sık sık nefret cinayetlerine hedef olduğunu belirterek, “Trans bireyler sokakta korumasız ve tekler. Bir sarhoş gelip sana ateş edebiliyor. Sudan gerekçelerle seni öldürebiliyor” dedi.

İstanbul Beyoğlu’da yaşayan kas hastası 55 yaşındaki İran asıllı trans birey Gülşah Aktari'nin bir aydır kayıp olduğu bildirildi. Konuya ilişkin bilgi veren İstanbul LGBT Dayanışma Derneği aktivisti Ebru Kırancı, uzun süredir kas hastası olan Aktari'nin kaslarını kontrol edemediğini bu nedenle hiçbir otelin kendisini kabul etmediğini söyledi. Kayıp Aktari için 15 gün önce Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittiğini belirten Kırancı, polisin kendisini, “10 gün sonra gelin” diyerek, geri gönderdiğini aktardı. Kırancı, “Polisin kaydımı zabıt altına alması gerekiyordu, ancak zabıt tutmadı. Ben de Cerrahpaşa'yı aradım; ancak orada da bir cenaze haberi duymadık” dedi. Aktari'nin İstanbul'da yaşayan kız kardeşi olduğunu belirten Kırancı, “Kız kardeşi var, kayın validesiyle beraber yaşıyor. Evinde kalması mümkün değil. Son zamanlarda ona gidemiyordu” diye konuştu.

‘SOKAKTA KORUMASIZ VE TEKSİN’

Aktari'nin 2 ay önce kimliği belirsiz kişilerce bıçaklandığını söyleyen Kırancı, Türkiye'de trans bireylerin sık sık nefret cinayetlerinin hedefi olduğuna vurgu yaparak, “Transfobi önce aileden başlıyor, sonra toplum, sonra devlet. Sana iş imkanı vermiyor devlet. Sana bir tek seks işçiliği dayatılıyor. Seks işçiliğini yaptığında da sana polisini gönderiyor. Polis sana para cezası yazıyor. Ayrıca sokakta korunmasız ve teksin. Bir sarhoş gelip sana ateş edebiliyor. Sudan gerekçelerle seni öldürebiliyor. Oysa herkes için suçlu o adam. Sadece senin için değil ki. Tüm insanlara ve kadınlara karşı öldürme dürtüsü var” diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Rapor, katliamı görünmez kılmayı amaçlıyor

SONRAKİ HABER

Isparta'da da açık alanda alkol almak yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa