28 Nisan 2011 12:46

Bursa’da 1 Mayıs hazırlıkları...

BURSA’da Kent meydanında yapılacak olan 1 Mayıs kutlamaları için hazırlıklar devam ediyor. Türk-İş, KESK, Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği ve Bursa Tabib Odasının ortak gerçekleştireceği kutlamanın tertip komitesi Sütbaşı Mahfel önünde basın açıklaması yaparak kent emekçilerini 1 Mayısa davet etti.Eği

Bursa’da 1 Mayıs hazırlıkları...
Paylaş

BURSA’da Kent meydanında yapılacak olan 1 Mayıs kutlamaları için hazırlıklar devam ediyor. Türk-İş, KESK, Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği ve Bursa Tabib Odasının ortak gerçekleştireceği kutlamanın tertip komitesi Sütbaşı Mahfel önünde basın açıklaması yaparak kent emekçilerini 1 Mayısa davet etti.

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Hasan Özaydın’ın tertip komitesi adına yaptığı açıklamada, bu bir mayısın coşkulu ve kitlesel biçimde geçmesi için çaba harcandığı vurgulandı. Özaydın, siyasi partiler, dernekler ve demokratik kitle örgütleriyle yaptıkları toplantılarda 1 Mayıs hazırlıklarını konuştuklarını ve Bursa’da güçlü geçmesi içinde son hazırlıkları yaptıklarını belirtti.

1 Mayısta yapılacak kutlamalarla ilgili bilgi veren Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, “Gücümüzü dünyadaki işçi kardeşlerimizle birleştirmek istiyoruz. Açlığa, işsizliğe, savaşa ve sömürüye karşı barış ve kardeşliği savunmak, insan onuruna yakışır ücret elde etmek için 1 Mayısta meydanlardayız. Bursa’da 4 kurum ve kuruluş olarak kutlamaları birlikte yapma kararı aldık. İlimizde yapılacak kutlamalara bütün emek örgütlerini, özgürlükten, demokrasiden yana olan kurum ve kuruluşları davet ediyoruz” dedi.

Bursa’da 1mayıs Gemlik, Yenişehir, Mudanya, İnegöl ilçelerinde öğleden önce yerel kutlamalar yapılarak merkezi kutlamaya gelinecek

1 Mayıs Pazar günü yapılacak kutlamalar saat 13.00’te stadyum önünde başlayacak. İşçiler, stattan Kent Meydanına kadar yürüyecek. Kutlamalar daha sonra burada devam edecek. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkçılardan 1 Mayısa çağrı

SONRAKİ HABER

Denizli’de 1 Mayıs KESK ve Türk-İş öncülüğünde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...