12 Mart 2013 11:00

13 bin liralık borç intihar ettirdi

 İskenderun’da ekonomik sebeplerle bir işçi intiharı daha yaşandı. MMK Metalurji’de çalışan Mustafa Kahraman yaşadığı ekonomik bunalım nedeniyle intihar ederek yaşamına son verdi. Yine aynı bölgede, bir süre önce İSDEMİR’de çalışan bir güvenlik görevlisi borçları nedeniyle intihar etmişti. 

13 bin liralık borç intihar ettirdi
Paylaş

 

Mustafa Kahraman, hafta tatili olan cumartesi sabahı eşini işyerine bıraktıktan sonra çocuğunu da dedesine götürdü. Tekrar eve dönen Kahraman’ın bu sırada intihar ettiği, kapının kırılmasının ardından anlaşıldı. Kahraman’ın ölümü üzerine bilgi veren iş arkadaşları, Mustafa Kahraman’ın MMK Metalurji’nin kuruluşundan itibaren fabrikada çalıştığını, 13-14 bin lira civarında borcu olduğunu, ekonomik sorunlar nedeniyle zor günler yaşadığını söyledi. 
MMK Metalurji’de işçiler bir süre önce ücretlerin yükseltilmesi ve sosyal hak talepleriyle sendikal örgütlenme çalışmaları başlatmış ve Çelik-İş Sendikasında örgütlenmişti. Örgütlenme sürecinin ardından yetkiyi alan Çelik-İş ile MMK Metalurji işvereni arasında sözleşme görüşmeleri sürüyordu.
 
İSDEMİR’DE DE İNTİHAR YAŞANMIŞTI
İsdemir’de güvenlik bölümünün taşeron şirkete devredilmesiyle Türker Baytar adlı işçi intihar etmişti. Bir anda ücretleri 2 bin TL’den 800 TL’ye düşürülen güvenlikçiler, işverenin “Ya bu ücreti kabul edersin, ya da çıkışını alırsın” dayatmasıyla karşı karşıya kalmıştı. Bu güvenlik elemanlarından biri olan Türker Baytar, 18 Aralık Salı gecesi saat 01.00’de çalıştığı nöbetçi kulübesinde ölü bulunmuştu. Baytar’ın daha önce arkadaşlarına ücretinin düşürülmesi üzerine “Benim bir sürü borcum var, bu ücretle nasıl geçimimi sağlarım” diye tepki gösterdiği ve “Ücretim böyle düşerse ayakta kalamam, yaşamıma son veririm” dediği ileri sürülmüştü. (Hatay/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BDP, zabıtları sızdıranları açıkladı

SONRAKİ HABER

Bayram Oteli davası 2 Mayısa ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...