11 Mart 2013 12:26

BDP Kongresi’nde barış vurgusu

BDP Eskişehir İl Örgütü; 2. Olağan Kongresi’ni dün Turkuaz Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi. BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan’ın konuşmacı olarak katıldığı kongreye Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Genel Meclis Yürütmesi Hüseyin Öge, Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kurucusu ve Parti Meclis Üyesi

BDP Kongresi’nde barış vurgusu
Paylaş

Halaylar çekilerek başlanan kongrenin açılış konuşmasını BDP İl Yöneticilerinden Enver Tek yaptı. Tek, barış istemekten vazgeçmeyeceklerini söyledi. Tek, “Abdullah Öcalan ile görüşülüyor. Aynı zamanda da operasyonlar, tutuklamalar devam ediyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedi. Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşmadan barışın olmayacağını da dile getiren Tek, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü. Bunlar bizi pekiştirecek ve biz Türkiyeli olacağız” dedi. Enver Tek’ten sonra konuşma yapan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, müzakere sürecine değinerek, Kürt sorunun bu süreler içinde yanlış yöntemle çözülmeye çalışıldığını söyledi. Kürt sorununun aslında Türk sorunu olduğuna dikkat çeken Canan, bu sorunu yine Türkiye’nin çözeceğini kaydetti. Eskişehir’de öğrencilere yönelik operasyonların devam ettiğini belirten Canan, “KCK diyerek gençler tutuklanıyor, tutuklulukları devam ediyor. Bu ortamda barış olmaz” dedi.

ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK, DEMOKRASİ İSTİYORUZ

HDK’nin ‘Barış İçin Eşitlik, Çözüm İçin Müzakere’ şiarıyla barış kampanyası başlattığını söyleyen HDK Genel Merkez Yürütmesi Hüseyin Öge, barışın gerçekleşmesi için mücadele ettiklerini kaydetti.

Barış mücadelesinde gelinen noktanın çok önemli olduğuna dikkat çeken EMEP Eskişehir İl Başkanı İbrahim Akgün, tüm halkların barışa sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Akgün, “Tüm halkların, aydınların, gençlerin, işçilerin barıştan taraf olması gerekir. Bu gerçekleşirse onurlu bir barış olur” dedi.

Kürt özgürlük hareketinin bedeller ödeyerek bu güne geldiğini ifade eden ESP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Uluçelebi, Türkiye’de artık Kürt sorunu olmadığını Türk sorunu olduğunu söyledi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Obama gelmiş geçmiş en kötü başkan

SONRAKİ HABER

Kürtler Newroz ateşini yaktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...