28 Nisan 2011 12:25

Blok, Türkiye halklarının gerçek temsilcisi olacak

Mersin’de düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı mitingde konuşan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Mersin Bağımsız Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, “Türkler, Kürtler, Araplar, Hıristiyanlar, Süryaniler, Alevi yurttaşlarımızın sesini Meclis’e taşıyacağız. Ezilen, sömürülen işçi

Blok, Türkiye halklarının gerçek temsilcisi olacak
Paylaş

Mersin’de büyük coşkuyla karşılanan, Kürkçü, yüzlerce araçtan oluşan konvoyla yapılan şehir turunun ardından Akdeniz Belediyesi Spor Tesisleri’nde düzenlenen mitingde binlerce kişiye seslendi. “Meclise göndereceğiniz Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekilleri halklarımızın barışı, kardeşliği, özgürlüğü ve eşitliği, emeğin ve emekçinin hakkını alabildiği bir ülke için mücadele edecekler” diyen Kürkçü, “Sosyalizmin insani yönlerini ve halkların kardeşliğinin bayrağını hep birlikte yükselteceğiz. Kürtleri, Türkleri, Arapları, Hıristiyanları, Süryanileri, Alevi yurttaşlarımızı ziyaret edeceğiz. AKP iktidarına karşı, halkları karşı karşıya getirenlere, bütün zalim ve sömürücülere karşı halk olarak hep birlikte karşı duracağız. Yaşasın kurtuluş, bijî rizgarî, bijî azadî” şeklinde konuştu. Alanı dolduran yurttaşları 1 Mayıs Mitingine davet eden Kürtkçü “1 Mayıs’ın, her milliyetten ve yaştan insanın dayanışma günü olduğunu dosta düşmana gösterelim. Emek mücadelesinde de Mersin’in bayrağını yükseltelim. 1 Mayıs şimdiden hepinize kutlu olsun. Hepinize zafer, barış, şeref dolu günler diliyorum” dedi.

Mitingde konuşan BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz ise “Sistem partileri, Kürt halkına ve Türk emekçilerine hiçbir lütufta bulunmadılar. Anamızın ak sütü gibi hak ve helal olanı aldık. Blok bileşenleri olarak Türkiye’de toplumsal barışın inşası için, Kürtlerin ulusal birliğini, halkların kardeşliğini inşa etme yolunda kararlılıkla yürüyoruz” dedi. (MERSİN)

ÖNCEKİ HABER

2 bin Harb-İş üyesinden uyarı eylemi

SONRAKİ HABER

Kanal İstanbul: Gerçek sorunların üzerini örten bir perde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...