28 Nisan 2011 12:19

2 bin Harb-İş üyesinden uyarı eylemi

HARB-İŞ Sendikası Adanolu Yakası Şubesi üyesi İstanbul Askeri Tersane işçileri, 22 Nisan’da başlayan sözleşme görüşmelerindeki taleplerini dile getirmek için alana çıktı. İşyeri önünde öğle saatinde yapılan eyleme 2 bin işçi katıldı.Burada konuşan Şube Başkanı Hüseyin Över, mahkemeye de ta

2 bin Harb-İş üyesinden uyarı eylemi
Paylaş

Burada konuşan Şube Başkanı Hüseyin Över, mahkemeye de taşınan ilave tediyelerin ödenmemesini gündeme aldıklarını söyledi. Yıllardır kangren haline gelen sorunların çözülmesi ve toplusözleşme güvencesine alınması için sözleşme masasına oturduklarını dile getiren Över, hükümetin bahsettiği büyümeden de paylarını almak istediklerini ifade etti. Kamuda işe giriş ücretlerinin en düşük memur maaşı seviyesine çekilmesini istediklerini kaydeden Över, başta Türk-İş içinde birlikte mücadele kararı alan 11 sendika ve şubeleri olmak üzere bu süreçte birlikte hareket edeceklerini ve kazanacaklarını söyledi.

Asgari ücretin açlık sınırının bile altında olduğunu belirten Över, bunun üzerine bir de bölgesel asgari ücret dayatmasının gündeme geldiğini anlatarak “Buna karşı da mücadele edeceğiz” dedi. Taşeronlaştırmanın giderek yaygınlaştırıldığını da kaydeden Över, buna karşı hem hukuksal olarak hem de işyerinde mücadele ettiklerini dile getirdi.

Seçimden sonra saldırıların artarak devam edeceğine dikkat çeken Över, kıdem tazminatının gasbedilmek istendiğini, sendikalaşma önündeki engellerin daha da arttığını, istihdam büroları ile kölelik düzeni oluşturulmak istendiğini belirtti. Bu saldırılara yanıt vermek için 1 Mayısa daha güçlü katılmak gerektiğini vurgulayan Över, 1 Mayısa sendikanın tuttuğu araçlarla gidecekleri bilgisini verdi.

Eylemde sık sık “İş ekmek özgürlük “, “Birleşen işçiler kazanacak”, “Suskun Türk-İş istemiyoruz” sloganları atıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeşilçam uyanıyor

SONRAKİ HABER

Blok, Türkiye halklarının gerçek temsilcisi olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...