11 Mart 2013 09:21

Puan toplamayacağız, mesleğimizi yapacağız

Karşıyaka Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen SES üyesi sağlık emekçileri, performans sistemini kabul etmediklerini dile getirdi. Hastane emekçileri adına açıklamayı okuyan SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur, meslekleri dışında gereksiz işler yükleyip asıl görevleri olan hastaya bakma görevlerini engelleyenlere seslendikleri

Puan toplamayacağız, mesleğimizi yapacağız
Paylaş

Resmi gazetede yayımlanan hemşirelik hizmetleri yönetmeliğinin derhal uygulamaya konulmasını istediklerini söyleyen Atanur, “Ucuz emek gücü istihdamını mümkün kılacak düşük düzeyde bir eğitim sistemi ile çok sayıda hemşire yetiştirmekten vazgeçilmelidir” dedi.

Atanur, yandaşlık sonucu hemşirelik dışı işlerde çalıştırılan ya da bir kurumun kadrosunda görünüp, başka kurumlarda masa başı işlerde görevlendirilen, bu yüzden 20-25 yılını meslekte doldurmuş sağlık emekçilerini nöbetlere koyan haksız düzenlemelere son verilmesini istedi. Mesai sürelerini aşan çalışma saatleri istemediklerini belirten Atanur, “Şirkete esas performans kriterleri değil, emekliliğimize yansıyacak, sağlık hizmeti tazminatı içeren bir ücret istiyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)     

ÖNCEKİ HABER

Yemekhane boykotuna polis saldırdı

SONRAKİ HABER

Cilvegözü'nde 8 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...