10 Mart 2013 11:36

İktisat Kongresi sona erdi

Bu sene Kocaeli Üniversitesi’nde düzenlenen Türkiye Üniversite Öğrencileri 11. Bağımsız İktisat Kongresi sona erdi.11.’si düzenlenen Bağımsız İktisat Kongresi’nin kapanış oturumlarından ‘Savaş Ekonomisi’ne katılımcıların ilgisi yoğundu. ‘Ekonominin Savaşı’ başlığı altında sunumunu yapan Kocaeli

İktisat Kongresi sona erdi
Paylaş
Hasret Gültekin Kozan

11.’si düzenlenen Bağımsız İktisat Kongresi’nin kapanış oturumlarından ‘Savaş Ekonomisi’ne katılımcıların ilgisi yoğundu. ‘Ekonominin Savaşı’ başlığı altında sunumunu yapan Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Yağız Senem, 1800’lerden bu yana farklı krizlerin yaşandığına dikkat çekerek, “1929 krizi bazı şeylerin yanlış gittiğini gösterdi. Kriz hem siyasal hem de kamusal değişikliklere neden olunca 2. Dünya Savaşı’na kapı aralandı” dedi.

‘Savaş Tanrıları ve Kapitalizm’ başlığı altında konuşan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Dilek Yağlı ise kapitalizm tarihinin emperyalist savaşlarla dolu olduğunu vurguladı. Kapitalizm krize her girdiğinde, sistemin yeniden yapılandırılması tartışmalarının da beraberinde geldiğini dile getiren Yağlı, “Sınıf savaşı, halk savaşı olmayan hiçbir savaşa bizim savaşımız diyemeyiz. Tatlısu barışçılığı değil, kapitalizme karşı tam karşıtlık gösterilmeli” dedi.

İsmail Şiriner başkanlığında yapılan kapanış dersinde ise Prof. Dr. İzzettin Önder söz aldı. İktisadın sosyal bir bilim olduğunu belirten Önder, okullarda öğretilen iktisadı eleştirdi.

Prof Dr. Fuat Ercan ise bilimin sorgulayıcı olması gerektiğini belirterek, “Bir sosyal bilimci taraf olmak, araştırdığı bilgiyi paylaşmak ve organize şüphe sahibi olmak zorunda” diye konuştu. Kapanış dersi sonrası yapılan panelde öğrenciler kongreyi değerlendirdi. Panel sonunda 16 Martta yapılacak ODTÜ konferansına çağrı yapıldı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Goller barış ve kardeşlik için atıldı

SONRAKİ HABER

Sorun sadece Kürtlerin mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...