Kamu işçileri sosyal medyayı salladı
Binlerce kamu işçisi X üzerinden yaptığı etiket çalışmasıyla 422 bin tweet attı. Seçim arifesinde olduklarını hatırlatan işçiler işçiden yana olmayana oy vermeyeceklerini söyledi.

Fotoğraf: Sakarya TÜRASAŞ işçileri
Kamu işçileri X üzerinden gerçekleştirdiği etiket çalışmasıyla 422 bin tweet atarak trend topic oldu. #İşçiDeOyVerecek hashtagi ile seslerini duyurmaya çalışan binlerce kamu işçisi, sendikal bürokrasiye tepki göstererek, işçiler için mücadele etmeyen sendikacılara işçilerin seçimde cevap vereceğini, yerel seçim öncesi talepleri karşılanmadığı noktasında da sandıkta işçilerden yana olmayanlara oy vermeyeceklerini dile getiren tweetler paylaştı.
İşçiler, yüzbinlerce tweetle yüzde 49’luk ek zam taleplerini yinelerken, kendilerine destek vermeyen sendikacılara, bağlı oldukları Türk-İş konfederasyonuna da tepki gösterdi.
“Refahta yokuz, maaş iyileştirmesinde yokuz, yüzde 49,5'ta yokuz, kıdem de yokuz, büyüme payında yokuz, olduğumuz tek yer size göre sandık ve oy kullanma mı?” diye soran işçiler, “Refah payı ve maaş iyileştirmesi hakkımız” diye seslendi. “Bir iktidar düşünün... Emekçiler her akşam haklarını arıyor. O iktidar aynı emekçiden yine oy istiyor” diyen işçilere taşeron işçiler de kadro taleplerini dile getirerek destek verdi: “150 bin taşeron kadro bekliyor. Bizi yıllardır görmüyorsunuz, biz de sandıkta sizi görmeyiz” dedi.
Etiket çalışmasının ardında X üzerinden kurulan space odasında bir araya gelen işçilerle dayanışma mesajlarını paylaşan EMEK Partisi Milletvekili İskender Bayhan da “Haftalardır eylem yapan kamu işçilerinin muhatabı olan Beştepe Sarayı'ndaki tek adama sesleniyoruz. Sağır sultan bile duydu, sen duymadın mı? Çalışma Bakanı'na talimat ver. Ek protokol güncellensin. Tüm kamu kurumlarında toplu iş sözleşmesi başlangıç tarihleri 1 Ocak 2024 olarak uygulansın. Zam oranı yüzde 49,25'e çekilsin. Bir ülkede insanca yaşayacak ücret ve vergide adalet yoksa, o ülkede huzur da yoktur” dedi.
Space odasında işçiler, “Mücadelemiz haklıdır, konfederasyonlar siyasetçiler, hükümet artık ölü taklidi yapmasın, sesimizi duysun” diyerek mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et