10 Mart 2013 04:11

Sporda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Türkiye’nin bir çok alanında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı. Kimileri ‘Kutlanacak bir şey yok, her gün ölüm, şiddet ve baskı var’ dedi. Kimileri sokaklarda en gür sesiyle taleplerini dillendirdi. Kimileri ise maalesef bu günde bile toplumun kadına empoze ettiği görevlerinden, erkeğe hizmetten

Sporda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü
Paylaş

TFF FUTBOLLA KUTLADI

Türkiye Futbol Federasyonu, 8 Mart’ı futbol turnuvasıyla kutladı. A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı’da tribünde yerini alarak karşılaşmayı seyretti. Avcı sporda kadınların sayısının arttığını söyleyerek, “Dünyanın ilgisini her geçen yıl biraz daha üzerine çevirdiği kadın futbolu, Türkiye’de de son dönemlerde gerek sportif, gerekse de kamuoyunun ilgisi bakımından oldukça gelişim gösteriyor” dedi.

GERİCİ TUTUMA  GEÇİT YOK

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası, 8 Mart’ı yazılı açıklama ile kutladı. Spor Emek-Sen yaptığı açıklamada, “Yaşanan cinsiyetçi, ayrımcı ve kadın düşmanı söylemin karşısında olduğumuzun bir kez daha altını çizmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Spor medyasının ve piyasanın, gerici ve kadın düşmanı tutumu ile mücadele edeceklerini belirten Spor Emek-Sen, “Sporun eşitlik ilkesinden hareketle, emek mücadelesinde yaşamını yitiren tüm kadınların anıları önünde saygı ile eğildiğimizi bildirir, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü en içten duygularımız ile kutlarız” denildi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadın emeğini görünür kılmak için

SONRAKİ HABER

Tiyatroda eleştiri üzerine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...