19 Şubat 2011 01:01

‘TRT6 emek gaspçısı’

BİRÇOK sanatçı, yapımcı, yönetmen ve icracı hakları ihlal edildiği iddialarıyla dün Taksim Hill Hotel’de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı başta TRT6 ve birçok Kürtçe yayın yapan kanalların Kürt sanatçının, yapımcının ve yönetmenin emeklerinin gasbedildiği gerekçesiyle yapılırken basın a

‘TRT6 emek gaspçısı’
Paylaş

BİRÇOK sanatçı, yapımcı, yönetmen ve icracı hakları ihlal edildiği iddialarıyla dün Taksim Hill Hotel’de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı başta TRT6 ve birçok Kürtçe yayın yapan kanalların Kürt sanatçının, yapımcının ve yönetmenin emeklerinin gasbedildiği gerekçesiyle yapılırken basın açıklamasında “Em ê çand û keda xwe bıparêzın ma do ked û kulturê xo bıparezî/ kültürümüzü ve emeğimizi savunacağız” pankartı açıldı. Toplantıda konuşanlar arasında Kom Müzik Koordinatörü Erdal Avcı, Sanatçı Ayaz Arzen, Medya Müzik Sahibi Muhsin Altıntop, Yönetmen Kazım Öz ve Oyuncu ve Yönetmen Yusuf Çetin yer aldı. Basın açıklamasını yapan Avcı toplantıya basından katılımın az olmasına dikkat çekerek katılımın sabote edildiğini ve basının engellendiğini söyledi. 1 yıldır Kürtçe yayın yapan kanalları izlemeye aldıklarını söyleyen Avcı, TRT6’nın skandal derecede hak ihlali yaptığını belirterek “Söz konusu telif hakkı olunca TRT6 emek gaspçısı olmuştur” dedi. Yaptıkları çalışmalar sonucunda binin üzerinde ihlal ve hukuksuzluk tespit ettiklerini anlatan Avcı bu sırada ihlallere yönelik bir de kısa film gösteriminde bulundu. Filmde ihlallere örneklerle yer veren Avcı bir klip’in TRT6 ‘da gösteriminin tamamıyla hak ihlali yapılarak yayınlandığını söyledi. Daha önce TRT6’yı yazılı olarak uyardıklarını belirten Avcı bu sefer de sözlü olarak uyardıklarını söyledi. TRT6’da yapılan hak ihlallerinin durumuyla ilgili Başbakana seslenen Avcı “Bu durum hukukun üstünlüğü mü?, yoksa üstünlerin hukuku mu?​” diye sordu. Basına dağıtılan bildirilerde hakları ihlal edilen sanatçı, yapımcı, yönetmen ve icracıların büyük bir listesi olmakla beraber hakları ihlal edilen ve listede isimleri yazılı olan kişilerin takipçisi olacaklarını söylendi. Avcı “Kürt dilini, sanatını, emeğini ne pahasına olursa olsun savunacağız” diyerek açıklamayı sonlandırdı.
Hak ihlaline uğrayan sanatçı, yapımcı, yönetmen ve icracılar arasında Agîrê Jiyan, Ahmet Aslan, Aynur Doğan, Ciwan Haco, Grup Munzur ve Koma Şirvan gibi sanatçılar, Kom Müzik, Ses Plak, Medya Müzik, Mir Müzik gibi yapım şirketleri, Merdan Zirav, Kemal Sahir Gürel, Cem Yıldız, Turhan Yapıştıran gibi icracılar ve Feyzullah Yıldırım, Hisên Hesen, Hasan Akgül, Özgür Rayzan gibi yönetmenler yer alıyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Shakespeare’e Maya Sahnesinden selam

SONRAKİ HABER

Gülgeç anısına karikatür söyleşisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...