28 Nisan 2011 11:10

Doktor döven Kaymakam’ın tanıklara baskı yaptığı iddiası

DİYARBAKIR’ın Kocaköy İlçesi’nde Dr. Bahar Tekin’in “Yatalak hastayı evde tedavi etmediği” gerekçesiyle Kaymakam Muhammed Gürbüz tarafından darp edilmesine ilişkin Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin incelemesi sürüyor. Kaymakam Gürbüz’ün müfettişle görüşmeden önce tan

Doktor döven Kaymakam’ın tanıklara baskı yaptığı iddiası
Paylaş

DİYARBAKIR’ın Kocaköy İlçesi’nde Dr. Bahar Tekin’in “Yatalak hastayı evde tedavi etmediği” gerekçesiyle Kaymakam Muhammed Gürbüz tarafından darp edilmesine ilişkin Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin incelemesi sürüyor. Kaymakam Gürbüz’ün müfettişle görüşmeden önce tanıkları tek tek çağırarak makamında ifade değiştirmeleri yönünde baskı uyguladığı iddia edildi.

Diyarbakır’ın Kocaköy İlçesi 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nde yatalak bir hastanın yakınının tedavisi için arayan kaymakama “Acilde hastalar var çıkamam, hastanede tedavi için ambulans göndereyim” dediği için İlçe Kaymakamı Muhammet Gürbüz tarafından darp edilen Dr. Bahar Tekin’e ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan idari soruşturma sürüyor. Bakanlığın görevlendirdiği müfettişin ilçedeki incelemeleri sürerken, 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi çalışanları ilginç bir iddia ortaya attı. İddiaya göre, Kaymakam Gürbüz’ün, olaya şahit olan kişileri, makamına çağırarak tek tek görüştü ve aleyhinde ifade vermemeleri yönünde baskı yaptı.

Tanıkların, daha önce Kaymakam aleyhine ifade verdikleri, ancak kaymakam Gürbüz’ün baskısı nedeniyle ifadelerini değiştirebileceği belirtiliyor. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Deri işçileri iş bıraktı: Sözleşme yoksa üretim de yok

SONRAKİ HABER

Sağlıkçılara yönelik şiddet protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa