09 Mart 2013 11:36

Belde için teklif

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, daha önce 27 ilde tüzel kişiliği kaldırılmasına karar verilen belde belediyeleri için kanun teklifi verdi.Sarıbaş, On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişi

Belde için teklif
Paylaş

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, daha önce 27 ilde tüzel kişiliği kaldırılmasına karar verilen belde belediyeleri için kanun teklifi verdi.

Sarıbaş, On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Altı İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığına sundu. Teklifin gerekçesinde, yirmi yedi büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan belde belediyelerinin tüzel kişiliği kaldırılarak bağlı bulunduğu ilçenin belediyesine bağlandığı belirtilerek, yapılanın haksız olduğu ifade edildi. Teklifte kaldırılan tüzel kişiliklerin korunması durumunda haksızlığın giderileceği de dile getirildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

AKP’nin korucu açılımı!

SONRAKİ HABER

K.Kore’den savaş tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...