09 Mart 2013 11:06

Savaşa karşı Ortadoğu birleşti

NATO ve ABD’nin Ortadoğu politikalarına karşı Türkiye, İran, Irak, Lübnan ve Suriye’den birçok siyasi parti, inanç grubu ve aydın “Yeni NATO ve Özelleştirilmiş Savaş: Suriye Örneği, Uluslararası Sempozyumu”nda bir araya geldi. Ortadoğu’daki emperyalist savaşların eleştirildiği sempozyumda, Türkiye’nin Sur

Savaşa karşı Ortadoğu birleşti
Paylaş

Ankara Sürmeli Otelde gerçekleşen sempozyumda koşuşan Eski Maliye Bakanı Abdüllatif Şener, Suriye’deki muhalif grupları terörist olarak nitelendirerek, bu grupların arkasında ABD, NATO ve İsrail’in olduğunu, Türkiye hükümetinin ise İslam’a ve insanlığa uymayacak biçimde bu gruplara destek sunduğunu söyledi. Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek globalizm adı altında sömürü ve emperyalist ideoloji yaydıklarını ifade etti.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Eriboğlu dünyadaki enerji kaynaklarının yüzde 75’nin Ortadoğu’da olduğunu, emperyalistlerin bu kaynakları istediğini söyledi.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Başkanı Oğuzhan Asıltürk, Caferi Lideri Şeyh Selahattin Özgündüz, Yazar Kenan Çamurcu’ da birer konuşma yaptı. (AnkaraEVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Barış için çaba sarf edilsin

SONRAKİ HABER

Maden işçileri uyardı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...