09 Mart 2013 08:33

Port Said’de 21 kişiye idam

GEÇEN yıl Mısır Port Said Stadı’nda El-Mısri ile Kahire’nin takımı el-Ehli arasında oynanan maçtan sonra çıkan olaylarda 74 kişi hayatını kaybetmiş, 300’den fazla kişi de yaralanmıştı.Port Said Ceza Mahkemesi, davayla ilgili kararında 21 kişiye idam 5 kişiye de müebbet hapis cezası verdi.Yaşanan olayların ardından 72

Port Said’de 21 kişiye idam
Paylaş

Port Said Ceza Mahkemesi, davayla ilgili kararında 21 kişiye idam 5 kişiye de müebbet hapis cezası verdi.

Yaşanan olayların ardından 72 kişi sanık olarak Port Said Mahkemesi tarafından dinlenip, 21 kişinin idamına ve 5 kişinin müebbet hapsine, aralarında Port Said Emniyet Müdürü’nün de bulunduğu 10 kişinin 15’er yıl hepis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Davada 6 kişi10’ar yıl ceza alırken, 2 kişinin de 5’er yıl mahkumiyetine karar verildi. Ceza alanların arasında yalnızca 1 kişi bir yıl ceza aldı. Mahkeme 28 kişinin de beraatına karar verdi.

Güvenlik nedeniyle Kahire’de bulunan Polis Akademisi’nde görülen davada 3 bin polis görev yaptı.

El-Ehli Spor Kulübü’nün avukatları karardan memnun olduklarını dile getirirken, mahkemenin, bu kararı ardından gerilimin yükselmesi ihtimaline karşı güvenlik önlemlerinin arttırıldığı vurgulandı.

Geçen yıl çıkan olayların ardından açılan davada mahkeme, 26 Ocak’ta 21 kişinin idam kararını açıklamıştı. Bu gelişmelerin ardından yeniden olaylar çıkmış, 50’den fazla kişi hayatını kaybetmişti. Çıkan olaylarda yaklaşık 400 kişi yaralanmıştı. Mahkeme ayrıca nihai kararını vermeden önce 21 idam cezası verdiği dava dosyasını Mısır Başmüftülüğü’ne göndermişti. Başmüftülük, söz konusu davayla ilgili görüşünü dün bildirdi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Normal askerlik normal şiddet

SONRAKİ HABER

'Vekillerimiz tarafından sızdırılmadı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...