28 Nisan 2011 10:15

Antalya'da demokrasi için oylar bağımsızlara

EMEK Demokrasi ve Özgürlük Bloku Antalya Bağımsız Milletvekili adayı İhsan Nergiz basın toplantısıyla tanıtıldı.Açıklamada konuşan BDP il başkanvekili Mehmet Satar, düzen partilerinin halkın iradesinin meclise yansımasını engellemek için birbirleriyle yarıştığını belirterek, “Yüzde 10’luk seçim barajıyla tem

Antalya'da demokrasi için oylar bağımsızlara
Paylaş

Açıklamada konuşan BDP il başkanvekili Mehmet Satar, düzen partilerinin halkın iradesinin meclise yansımasını engellemek için birbirleriyle yarıştığını belirterek, “Yüzde 10’luk seçim barajıyla temsilde adalet ilkesi ayaklar altına alınıyor. Bu da yetmiyormuş gibi hazine yardımlarını dağıtma usulünde de partiler arasında büyük eşitsizlik yaratılıyor. Bunlar kabul edilemez uygulamalardır” dedi.

Baskının, şiddetin, gözyaşının ve tutuklamaların dinmediği, örgütlenme ve düşünce özgürlüğünün ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir dönemde seçimlere gidildiğini dile getiren Mehmet Satar, “Demokratikleşme ve açılım kavramlarını dilinden düşürmeyenler darbe anayasasının tanıdığı tüm olanakları kullanmaktadırlar” dedi. Hükümet ve muhalefetin ülkenin temel meseleleri konusunda tam bir anlayış birliği içinde olduklarına dikkat çeken Star, “Barış ve demokratik çözümü sağlayacak, halkın iradesinin esas alan ve onların belirlediği adaylar olan bağımsız adayları destekliyoruz. İradesi yok sayılan ve eşit yurttaşlık isteyen Kürt halkının, farklı inançlara saygı isteyen Alevilerin, daha iyi çalışma koşullarına sahip olmak isteyen Kürt ve Türk emekçilerinin sesinin Meclise taşımayacak adayları destekleyeceğiz. Antalya’da 12 haziranda İhsan Nergiz’i destekliyoruz” dedi.(Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP ve AKP’nin programı birbirinden farksız

SONRAKİ HABER

AKP halk direnişini engelleyemeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...