08 Mart 2013 13:52

Gözaltında düşük yapan Yılmaz ve eşi tutuklandı

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde Azadiya Welat ile Özgür Gündem gazetelerini dağıtırken gözaltına alınan ve düşük yapan Yasemin Yılmaz ile eşi Nizamettin Yılmaz tutuklandı.Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan ve Azadiya Welat ile Özgür Gündem gazetelerinin dağıtımını yapan Nizamettin Yılmaz ile 2 aylık hamile

Gözaltında düşük yapan Yılmaz ve eşi tutuklandı
Paylaş


Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan ve Azadiya Welat ile Özgür Gündem gazetelerinin dağıtımını yapan Nizamettin Yılmaz ile 2 aylık hamile eşi Yasemin Yılmaz ile Ramazan Güneş ve Mehmet Selim Kaya adlı yurttaşlar 5 Mart'ta gözaltına alınmıştı. Nizamettin Yılmaz Derik ilçesindeki Kale Mahallesi'nde bulunan evlerine akşam saatlerinde özel harekat timleri eşliğinde 10 akrep tipi zırhlı araçla düzenlenen baskında gözaltına alınırken, eşi Yasemin Yılmaz ise Mazıdağı'nda gazete dağıtımı sırasında gözaltına alındı.Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan ve 2 aylık hamile olan Yasemin Yılmaz'ın gözaltındayken düşük yaptığı ortaya çıkmıştı. 6 Mart akşamı gözaltında tutulduğu Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde düşük yapan Yılmaz, buradan Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Düşük yapma nedeni öğrenilemeyen Yılmaz'ın bir süre sonra tekrar Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmişti.

Öğlen saatlerinden sonra Mazıdağı Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılan Yılmaz çifti ve Ramazan Güneş ile Mehmet Selim Kayaifadeleri alındıktan sonra tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mazıdağı Nöbetçi Mahkemesi ifadelerini aldığı Yasemin Yılmaz ile eşi Nizamettin Yılmaz ve Ramazan Güneş, Mehmet Selim Kaya’yı"Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklandı. Adliye çıkışında yurttaşlar “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganını atarken, tutuklananlar da aynı sloganı attı.

YILMAZ EMNİYETTE DARP EDİLMİŞTİ

Yasemin Yılmaz daha önce de defalarca gözaltına alınmış ve darp edilmişti. 28 Mart 2012'de Mardin'in Mazıdağı ilçesinde gazete dağıtımı yaptığı sırada gözaltına alınan Yasemin Yılmaz, daha sonra serbest bırakılmıştı. 25 Nisan 2012'de bu kez Derik'te gözaltına alınan 3 çocuk annesi Yasemin Yılmaz, sivil polisler tarafından üst araması ve kimlik sorgusu için durduruldu. Bunun hukuksuz olduğunu söyleyince de saçlarından sürüklenerek gözaltına alınmıştı. Emniyette 3 saat bekletilen Yılmaz'a polisin, "Ağzını burnunu dağıtırız" tehdidinde bulunduğu daha sonra kafası duvara vurularak darp edildiği basına yansımıştı. Polisler, Yasemin Yılmaz’ı 26 Eylül 2012'de bir kez daha Mazıdağı ilçesinde Mazıdağı Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla gözaltına aldı. Gazeteler hakkında herhangi bir toplatma kararı olmamasına rağmen gözaltına alınan Yılmaz için polis, "Savcı bey, 'gazeteciyi gözaltına alın ve talimatımı bekleyin' diye bize talimat verdi" demişti. Yılmaz, daha sonra serbest bırakılmıştı. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Basın örgütleri yargı paketine tepkili

SONRAKİ HABER

Yargı paketi çözümü güçlendirmekten uzak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...