08 Mart 2013 10:05

Ankara Uluslararası Film Festivali 14 Martta

DÜNYA Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından Halkbank’ın ana sponsorluğunda bu yıl 24. kez yapılacak olan, 14-24 Mart 2013 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Bu yılki ana temasını ‘Doğu İmgeleri’ olarak belirleyen festivalin ulusal düzeyde uzun, kısa ve belgesel film olarak 3 dalda bu sene ilk kez Akademia Ödülü verile

Ankara Uluslararası Film Festivali 14 Martta
Paylaş
Birkan Bulut

8 filmin 13 dalda ödül için yarışacağı Ulusal Uzun Film Yarışması’nın jürisi; Yapımcı ve Yönetmen Tomris Giritlioğlu, Oyuncu Şenay Gürler, Yazar ve Oyuncu Ercan Kesal, Yazar Cemil Kavukçu ve Yönetmen Ezel Akay’dan oluşuyor.
9 filmin 6 dalda yarışacağı Ulusal Belgesel Film Yarışması’nın jürisi; belgesel yapımcısı Coşkun Aral, Yönetmen Bingöl Elmas, Yapımcı ve Yönetmen Mehmet Eryılmaz, Yazar Berrin Karakaş ve Akademisyen Serdar Öztürk.
10 kurmaca’nın 9, 7 deneysel filmin 7 dalda ödül için yarışacağı Ulusal Kısa Film Yarışması’nın jürisi; Yazar Hakan Bıçakçı, Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, Oyuncu Yiğit Özşener, Sanat Yönetmeni Elif Tasçıoğlu, Akademisyen Özgür Yaren’den oluşuyor.
Festival, bir ilkini gerçekleştirerek tümü akademisyenlerden oluşan Akademia Jürisi ile Ulusal Uzun Film Yarışması’ndaki bir filme ödül veriyor.
Akademia jürisi; Agnieszka Ayşen Kaim, Tanıl Bora ve Sevilay Çelenk’ten oluşuyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar sahiden yaşamak istiyor!

SONRAKİ HABER

Kadınlar her yerde; talepleriyle!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa