08 Mart 2013 10:03

Kadınlar sahiden yaşamak istiyor!

PEN Kadın Yazarlar Komitesi Başkanı Ayşe Kilimci, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bağlamında bir bildiri kaleme aldı. Kadın olarak önce yaşam hakkı istediklerini belirten Kilimci, “Kadınlar öldürülmesin. Kadına kıyan el, kalkan bıçak kiminse, en ağır cezaya müstahak olsun, hafifletici neden tanımıyoruz! Düş&u

Kadınlar sahiden yaşamak istiyor!
Paylaş

PEN Kadın Yazarlar Komitesi Başkanı Ayşe Kilimci, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bağlamında bir bildiri kaleme aldı. Kadın olarak önce yaşam hakkı istediklerini belirten Kilimci, “Kadınlar öldürülmesin. Kadına kıyan el, kalkan bıçak kiminse, en ağır cezaya müstahak olsun, hafifletici neden tanımıyoruz! Düşünen, yazan, görüşünü dile getirenlerimiz, mapusa tıkılmasın! Siyasette ve aşkta çıkmaza düşen, kadın taşına hile yaparak, onu oyun dışına sürmesin, kendini yanlış yazanlar, kadını silerek düzeldim sanmasın” ifadelerini kullandı.
Kadınlara korumadan önce; özgürlük, iş ve hayat güvencesinin yanı sıra eğitim hakkının gerektiğine dikkat çeken Kilimci, sağlık, barınma, eğitim, çalışma, siyasete katılma ve mutlu olma hakkıyla kadının sahiden yaşamak istediğine değindi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Göksel Kortay’ı anılacak

SONRAKİ HABER

Ankara Uluslararası Film Festivali 14 Martta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...