08 Mart 2013 09:55

Meclis hatasını kabul etti

Gazetemiz Ankara Temsilcisi Sultan Özer’in Meclis girişinde çantası aranarak, Emek Partisi'nin “Tarihsel Bir Gerçeklik, Kürtler ve Kürt Sorunu” adlı broşüre el konulmasını Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e soran İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’e yanıt geldi. TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam’da

Meclis hatasını kabul etti
Paylaş
Hasan Akbaş

Gazetemiz Ankara Temsilcisi ve Parlamento Muhabiri Sultan Özer,  Meclis Dikmen Kapısı’ndan Meclise girerken, x-ray cihazından geçtiği halde çantası aranmış, çantasındaki Emek Partisinin “Tarihsel Bir Gerçeklik, Kürtler ve Kürt Sorunu” adlı broşürüne el konulmuştu.

‘BİR MUHABİR’ TANIMI...

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde konuyu gündeme getirmişti. Önergeye yanıt Meclis Başkan Vekili Mehmet Sağlam imzasıyla gönderildi.  Gazetemiz Ankara Temsilcisi Sultan Özer’in isminin belirtilmediği, “bir muhabir” denilen yanıtta engellemeye ilişkin müdahalenin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Güvenlik Yönetmeliği’nin 15’inci maddesinin yedinci fıkrasında belirtilen “...Üzerinde ve içerisinde siyasi parti, spor kulübü veya herhangi bir kuruluşun tanıtım ve propagandasına yol açacak yazılı, basılı, monteli, sabit, seyyar afiş, pankart, flama bulunan araçlar ile bunları yanında bulunduran kişiler yerleşkeye alınmazlar” gereğince yapıldığı ileri sürüldü.  

‘MECLİSTE İLK KEZ YAŞANDI’

Yanıtta Mecliste yaşanan bu durumun ilk kez meydana geldiğine vurgu yapan Sağlam, konunun, Güvenlik Koordinasyon Kurulunda gündeme getirildiğini de ifade etti. Sağlam, söz konusu Yönetmelik hükmünün kitap türü materyalleri kapsamayacağının değerlendirilerek, konu hakkında tüm ilgili personelin bilgilendirildiğini bildirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Açlık grevi çadırına müdahale

SONRAKİ HABER

Enflasyon ve işsizlik riski

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...